13 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμιες διακρίσεις για το «ελληνικό» Cheerleading

 

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι ελληνικές ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2021, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading.
Οι αγώνες προβλήθηκαν από το Ολυμπιακό κανάλι σε όλο τον κόσμο, με την Ελληνική Αποστολή να ανοίγει την παρέλαση των ομάδων. Η Ελλάδα η οποία εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος με 6 ομάδες και 2 ζευγάρια, πέτυχε σημαντικές διακρίσεις αποδεικνύοντας ότι συγκαταλέγεται πλέον στις υπολογίσιμες δυνάμεις του αθλήματος σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η καλύτερη θέση για το 2021, ήρθε από την ομάδα SeniorCheer Jazz του Ελληνικού Αστεριού με την κατάκτηση της 5ης θέσης, καταφέρνοντας να περάσει ομάδες που έχουν παράδοση χρόνων στο άθλημα. Την 7η θέση κατέκτησαν συνολικά 3 ομάδες από τις Εθνικές αποστολές των συλλόγων Αμαζόνες και Ελληνικό Αστέρι. Οι ομάδες Cheer Hip Hop και Cheerleading All Girls συναγωνίστηκαν με επιτυχία, ομάδες θρύλους του αθλήματος. Την 7η θέση αντίστοιχα κατέκτησε το ελληνικό ζευγάρι στην κατηγορία SeniorPom με την Συμεωνίδου Ιωάννα και Καραμυτηλιού Ραφαέλα στην πολυπληθέστερη κατηγορία με τη συμμετοχή 20 χωρών.

Στη δεκάδα κατάφεραν να πλασαριστούν οι ομάδες SeniorFreestylePom (9η θέση) & JuniorFreestylePom (10η θέση) από τις Αμαζόνες. Την 11η θέση πήρε το ζευγάρι του Hip Hop στην κατηγορία Senior, με μόλις 1,20 βαθμούς διαφορά από το ζευγάρι του Καναδά της τελικής 10άδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολυνίκης χώρα της φετινής διοργάνωσης, αναδείχθηκε η Αμερική με 7 μετάλλια (6 χρυσά και 1 χάλκινο), με την Ιαπωνία να ακολουθεί ναι μεν με 8 μετάλλια, αλλά με 4 χρυσά και 4 ασημένια.

Αναλυτικά τα Αποτελέσματα των Ελληνικών Ομάδων για το Παγκόσμιο έχουν;

Ομαδικό Cheer Jazz Senior 5η θέση (Ελληνικό Αστέρι)

Ομαδικό Cheer Hip Hop Senior 7η θέση (Αμαζόνες)

Ομαδικό Cheer Hip Hop Junior 7η θέση (Αμαζόνες)

Cheerleading All Girls Elite 7η θέση (Ελληνικό Αστέρι)

Ζευγάρι Freestyle Pom 7η θέση (Ελληνικό Αστέρι)

Ομαδικό Freestyle Pom Senior 9η θέση (Αμαζόνες)

Ομαδικό Freestyle Pom Junior 10η θέση (Αμαζόνες)

Ζευγάρι Cheer Hip Hop 11η θέση (Ελληνικό Αστέρι) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: