11 Οκτωβρίου 2021

H μεγαλύτερη κινητοποίηση εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων

 


Στις επάλξεις οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ που προετοιμάζουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων ενώ συνεχίζεται η απεργία - αποχή στην αξιολόγηση.

Mαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας δίνουν οι εκπαιδευτικοί κόντρα στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει μαζί τους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Είναι νωπή η μνήμη όπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έσπευσε –πανηγυρίζοντας– να ανακοινώσει πως η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική προβάλλοντας ταυτόχρονα τον προβληματικό ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Το σκηνικό σύγκρουσης των τελευταίων ημερών αναμένεται να κορυφωθεί με την απεργία-διαδήλωση στο Εφετείο της Αθήνας την Δευτέρα (11/10) στις 11:30 πμ που καλούν οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ.

Καλέσματα από ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

«Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ που αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση» αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ καλώντας όλους «να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στα συλλαλητήρια».

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας στο λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος τονίζει πως η απεργία της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά κόντρα στην «παραπληροφόρηση» και «τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων».

Αγωνιστικό κάλεσμα «σε όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν» απευθύνει η ΔΟΕ καταγγέλλοντας ότι «σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή».

«Ψευδεπίγραφη αξιολόγηση»

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας, «θα είναι η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική. Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση που είναι το κρίσιμο βήμα για τον διαχωρισμό, την υποχρηματοδότηση και το κλείσιμο σχολείων, τη θεσμοθέτηση των ανισοτήτων και τη συνολική υποβάθμιση του δικαιώματος στη μόρφωση, δεν θα περάσει» σχολιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: