6 Οκτωβρίου 2021

Επιστροφή στην κανονικότητα και τέλος στα lockdown για τους εμβολιασμένους


 Οι επιπλέον ελευθερίες που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι ανακοινώνονται σε λίγες ώρες από το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ όσων δρομολογούνται είναι η χωρίς περιορισμούς κυκλοφορία τους ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές.

Μουσική και χορός σε κλειστούς χώρους. Κάτι που με τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχει λείψει σε πολλούς, εξετάζεται ως νέο προνόμιο για εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια, που αντιστοιχούν στην συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια, να θωρακιστούμε από τον κορονοϊό».

Επί τάπητος θα τεθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να μην ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές για τους εμβολιασμένους, ενώ δεν αποκλείεται να πετάξουν τις μάσκες σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

O Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε στον REAL FM: «Κατά την άποψή μου, λοιπόν, όχι τιμωρητικά, το ξεκαθαρίζω, όταν θα δοθεί η δυνατότητα στους εμβολιασμένους εκεί που βρίσκονται μόνοι τους να έχουν πολλά περισσότερα προνόμια, θα αποτελέσει και αυτό ένα κίνητρο, ειδικά στις νεότερες ηλικίες 18-30 που θέλουν να βγουν έξω, να ξαναζήσουν τη ζωή τους, να δουν ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική, η βασική εναλλακτική την οποία έχουμε».

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.876 κρούσματα, 334 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 34 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

 ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: