8 Νοεμβρίου 2021

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ατρόμητος Κατερίνης 0-4 Τον πλήγωσε με τέσσερα βέλη!/5η Α' ΕΠΣ Πιερίας

 Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)


Mε τέσσερα βέλη (4-0) πλήγωσε τον Αχιλλέα (Νεοκαισάρειας) ο Ατρόμητος (Κατερίνης) στην έδρα του πρώτου (για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας), με την επιστροφή (μας) να συνοδεύεται από μία «γλυκιά μελαγχολία», αναπολώντας τα «ένδοξα χρόνια» των γηπεδούχων στη Γ’ εθνική κατηγορία, σε μια αξιομνημόνευτη πορεία χρονικής συνέπειας και αγωνιστικής διάρκειας, μαζί με τον... Ρήγα Φεραίο Βελεστίνου (σ.σ. αν ενθυμείστε...), εν είδει παραλληλισμού, που, επίσης, παραμένει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (τoυ νομού Μαγνησίας).
Μπορεί, πάντως, η γηπεδούχος ομάδα να μη θυμίζει, πλέον, σε πολλά πράγματα την ομάδα-κόσμημα του πρόσφατου παρελθόντος, να εμφανίστηκε αποδεκατισμένη από απουσίες και τραυματισμούς, σε ένα, ούτως ή άλλως, ελλιπές και χωρίς εναλλακτικές ρόστερ, να αγωνίστηκε με τερματοφύλακα ποδοσφαριστή που έγινε και εσωτερική αλλαγή, με άλλο συμπαίκτη του, είχε, όμως, τη μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 1-0 των αντιπάλων, σε μια καθοριστική φάση με πρωταγωνιστή τον Γκουνέλα. Ο τελευταίος, αφού πέρασε όλο τον... Μυλαύλακο («τους πέρασε όλους»), έχασε το... «Γκολ της χρονιάς», ελέω Μαλεζά και... έλλειψης ομαδικότητας και στέρησε, τρόπον τινά, από την ομάδα του Θάνου Γεωργιάδη το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.
Το 1-0 των φιλοξενούμενων, του Στέφανου Ταβουκτσή, έγινε από τον Αρμάντο Περγκεγκάι, που εκμεταλλεύτηκε καταπληκτική κάθετη ασίστ του Μαλεζά («μπράβο, ρε Μάλε...») στον κενό χώρο. Το 2-0, στο πρώτο ημίχρονο, με πέναλτι του... «Τέβες», Καραγκιοζίδη, σε μια επίμαχη φάση με πρωταγωνιστή τον Στραβογιάννη και τον ίδιο τον Καραγκιοζίδη σε δεύτερο χρόνο και τον... 2ο τη τάξει «τερματοφύλακα» του Αχιλλέα, κλείδωσε τη νίκη των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος Κατερίνης ακόμα πιο απελευθερωμένος, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ, διατηρώντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν, κυρίως από στημένες μπάλες, να πετύχουν ένα γκολ.
Ο Στραβογιάννης, μετά από ασίστ του Πατσιοδήμου σημείωσε το τρίτο γκολ του Ατρομήτου, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το τέταρτο και τελευταίο γκολ των φιλοξενούμενων, σε μια φάση που στο ξεκίνημά της οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, σε διαιτητή και βοηθό, για περίπτωση offside.
Ηighlights:
όταν ο... ισόβιος διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Νεοκαισάρειας, Γιώργος Γαβρίδης, ομολογεί, μετά λόγου γνώσεως, ότι η φετινή μεταβατική χρονιά θα είναι η τελευταία πριν το ολικό comeback της ομάδας στο κεφάλαιο της ιστορίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με τον τίτλο «Πρωταγωνιστές» (σ.σ. όχι της εκπομπής του επανακάμψαντος Σταύρου Θεοδωράκη), αυτό από μόνο του είναι είδηση άξια αναφοράς και... αποδείξεως,
η διακριτική παρουσία (και απουσία από τους πάγκους) του προπονητή Ρούλη Παπαδόπουλου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν και κεφάλαιο για τον οργανισμό του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας,
ο old school διάλογος του τέλους, ανάμεσα σε Ζιάκα και Πατσιοδήμο, με φορτισμένη την ατμόσφαιρα και... mixtape το αποτύπωμα του 4-0,
Man of the match: ο Γ. Μαλεζάς (1 ασίστ), με επιβλητική εμφάνιση στα μετόπισθεν, σωστές τοποθετήσεις, γρήγορες αντιδράσεις και συμμετοχή στο παραγωγικό παιχνίδι του Ατρομήτου, δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου
Yellow card: στα videos (μας) χιλιάδων προβολών του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που μπορείτε να βρείτε από την αναζήτηση του καναλιού και ενδεχόμενα σας κάνουν να μελαγχολήσετε και να μπείτε στον πειρασμό συγκρίσεων και παραλληλισμών... (σ.σ. όχι μόνο του Αχιλλέα αλλά και των αντιπάλων του, καθρεφτίζοντας τους σημερινούς πρωταγωνιστές των αντίστοιχων κατηγοριών...)
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: