9 Νοεμβρίου 2021

Πίνδος Άνω Αγιάννη-Αιγινιακός 1-4 Από Αγγλία... Ουαλία το Αιγίνιο!

 Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)


Μετά την... Αγγλία, ήρθε η σειρά της... Ουαλίας, για τον Άγιο Ιωάννη και την... παρέα του, σε μία ακόμη viral αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον επελαύνοντα Αιγινιακό, που άλωσε με 4-1 το μικρότερο σε πλάτος γήπεδο της κατηγορίας (σ.σ. εντάξει, μην τρελαίνεστε, δεν τα μετρήσαμε κιόλας...), για την 4η αγωνιστική στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, στο πιο «ανταγωνιστικό πρωτάθλημα» όλων των κατηγοριών (σ.σ. δεν το λέμε εμείς, προπονητής ομάδας που πρωταγωνιστεί μας το είπε...)

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον... συνήθη ύποπτο Γιαννή, («μπράβο Πασά μου...»), πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, με υπέροχη συνδυασμένη προσπάθεια Κότσι και Αμπατζίδη και υποδειγματική εκτέλεση του σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι, του Γιώργου Ντάμτσιου, προϊόντος του χρόνου, ανέβασαν στροφές, κέρδισαν τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και απώλεσαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, κάτι που κατάφεραν τελικά στα μισά του ημιχρόνου με τον Δαραή (1-1), σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η ευκαιρία του... «Μέσι» (Λεσάι), στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς λίγο μετά ο Αιγινιακός πήρε κεφάλι στο σκορ (2-1), με τον Καπετάνο, μετά από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Δαραή. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, με τον «Μέσι» να αποτυγχάνει να πετύχει το... «Γκολ της χρονιάς» και την μπάλα να προσκρούει σε σώμα αμυντικού. Ο Αιγινιακός, από την πλευρά του, με υποδειγματική αντεπίθεση στην κόντρα και ασίστ του νεοεισελθόντα Τασιώνα στον σκόρερ Δαραή, «μπράβο Ίο...», κλείδωσε τη νίκη (3-1) και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ, με τον Τασιώνα αυτή τη φορά να φεύγει σαν βέλος στην αντεπίθεση και να χρίζεται σκόρερ, από ασίστ του Καπετάνου.
Highlights:
οι μυθικές ατάκες των γηπεδούχων, «Δώσε ένα φάουλ και για μας, γ@@ την π@@ μου...», «Άντε, βρε π@@@, μας έχεις γ@@@, όπως με τον Άγιο (σ.σ. Σπυρίδωνα) πέρσι» (Θυμηθείτε εδώ το αλησμόνητο έπος https://www.youtube.com/watch?v=7ZxYZiu84GM&t=77s), «άντε ξεκόλλα, Β΄εθνική και τα αρ@@@ μας κουνήθηκαν, άντε μαλ@@@...» (σ.σ. Πού να πάμε να εξολογηθούμε που ακόμα δεν το έχουμε ξεπεράσει μας λέτε;), «Δώσε ένα φάουλ μωρέ, γ@@@ την αμαρτία μου...»

η παρουσία του προπονητή (σ.σ. μέχρι νεωτέρας...), Γιάννη Τσιβαλίδη, με ή χωρίς κουκούλα, στον πάγκο του Άνω Αγιάννη, που έκανε ακόμα και... αναπαράσταση επίμαχης φάσης, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον βοηθό... «Ρε Χρήστο, με το κεφάλι ρε, δε βλέπεις ρε;»/ «Ρε Στέφανε είσαι καλά στα μυαλά σου, είσαι καλά ρε;»/ «Τι κάνετε ρε, ξυπνήστε ρε...»/«Θα με τρελάνετε τώρα όλοι; Άντε όλοι μπαλαδόροι...»/«Ρε ρεφ, αυτός τον κλωτσάει...»
οι ευκαιρίες των Δαραή και Φιρινίδη του Αιγινιακού στο πρώτο ημίχρονο,
οι επίμαχες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, σε «χέρι» αμυντικού μέσα στην περιοχή της Πίνδου Άνω Αγιάννη, με τον διαιτητή να κάνει την εκλογίκευση της μη υπόδειξής του, «σώμα χέρι...»
ο τραυματισμός του Φιρινίδη του Αιγινιακού, που αντικαταστάθηκε,
οι κότες... (σ.σ. ψήνεστε τώρα να σχολιάσουμε την παρουσία τους, έτσι; Όχι, δεν μπήκαν μέσα, τουλάχιστον ακόμη...
Μan of the match: ο νεαρός επιθετικός Γιάννης Δαραής, του Αιγινιακού, αποδεικνύεται λίρα εκατό για την ομάδα της Βόρειας Πιερίας, προσθέτοντας μία «εμφάνιση καριέρας», με 2 γκολ & 1 ασίστ, που σε συνδυασμό με τα δομικά χαρακτηριστικά, την τεχνική κατάρτιση, τα τρεξίματα, τη συμμεχοχή στο αμυντικό κομμάτι, την έφεση στο σκοράρισμα και το γεγονός ότι πατάει περιοχή, συνθέτουν ένα ποδοσφαιριστή που αναμένεται να αφήσει εποχή εντός κι εκτός Αιγινίου (σ.σ. για άλλη μία φορά, τα γράφουμε πρώτοι παρά δέκα... για να έρθουν οι άλλοι να μας πουν ότι η ώρα πήγε και δέκα...)
Yellow card: στον κόκορα που απουσίαζε από το... party
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: