6 Νοεμβρίου 2021

Το περιστατικό της Γιούτα, το 1957…


Σ τις 10 Οκτωβρίου του 1957, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδιδε από το Ντένβερ του Κολοράντο μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και συγχρόνως παράξενη είδηση.

Σύμφωνα με την είδηση, μια τεράστια πύρινη σφαίρα, η οποία, σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, είχε μέγεθος όσο ενός σπιτιού, διέσχισε τον ορίζοντα του δυτικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέπεσε στην Πολιτεία της Γιούτα.

Εκπρόσωπος της πολιτικής αεροναυτικής διοίκησης του Ντένβερ δήλωσε ότι το αντικείμενο τούτο ήταν αναμφιβόλως ένας μετεωρόλιθος, ενώ εκπρόσωπος του Ναυτικού δήλωσε ότι η πύρινη σφαίρα διήλθε πλησίον ενός μεταγωγικού αεροπλάνου του Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 20 άτομα, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την πόλη Αλαμήντα της Καλιφόρνια με προορισμό το Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, Υποσμηναγός Ουίλλιαμ Νόρρις, είχε μεταδώσει από τον ασύρματο ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο είχαν τρομοκρατηθεί, καθώς η πύρινη σφαίρα πέρασε πολύ κοντά από αυτό. Επίσης, ανέφερε ότι αναγκάστηκε να εκτελέσει απότομη στροφή, προκειμένου να αποφύγει το φλεγόμενο αντικείμενο.

Ο πιλότος ακολούθησε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι αυτό κατέπεσε κοντά στα σύνορα των Πολιτειών Γιούτα και Κολοράντο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 11/10/1957…




Δεν υπάρχουν σχόλια: