15 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς-Κεραυνός Μακρυγιάλου 2-0 Έριξε δύο μήλα στον γιαλό! VIRAL /6η Γ' ΕΠΣ Πιερίας

 


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)

Έριξε... δύο μήλα (2-0) στον γιαλό ο τοπικός ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς, στην έδρα του, με αντίπαλο τον Κεραυνό Μακρυγιάλου, στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, σε μια viral αναμέτρηση (σ.σ. αυτό τώρα δεν είναι είδηση...), σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Μετά την παρθενική φετινή μας εμφάνιση στον Απόλλωνα Ράχης, μέσω... Λόφου, η δεύτερη επίσκεψή μας στο παραγκωνισμένο (σ.σ. όχι για εμάς φυσικά, όπως έχουμε αποδείξει, πλειστάκις, στο πέρασμα του χρόνου) πρωτάθλημα στην 3η τη τάξει κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, συνοδεύτηκε από μία story movie, full of viral documents. Γιατί, τι άλλο μπορεί να είναι μία αναμέτρηση με βοηθό τον πιο αναγνωρίσιμο, εκτός... συνόρων Πιερίας, διαιτητή, με background χιλιάδων προβολών στο διαδίκτυο, διαιτητή γυναίκα -για πρώτη φορά στην εννιαετή της καριέρα, παρακαλώ, ως βοηθός- και δεύτερη βοηθό, εκ νέου, γυναίκα, σε μία έδρα που στα πιο hot χρόνια, έβραζε κι έκανε το νερό του παρακείμενου ποταμού να βράζει, τρίζοντας συθέμελα;
Αγωνιστικά τώρα, οι γηπεδούχοι, του Στέφανου Ζαλίκα, προερχόμενοι από τα.. τέσσερα κεράσια του Απόλλωνα Ράχης στον Λόφο, έδειξαν εμφανώς βελτιωμένοι και προηγήθηκαν στο σκορ με τον πάλαι ποτέ… Rookie, Γιάννη Αδάμο, «μπράβο Γιαννάκη, του χρόνου με τον γιο σου μέσα να κάνετε πασούλες...» (που τραυματίστηκε kι αποχώρησε), λίγο μετά το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, που εκμεταλλεύτηκε κόντρα από πάσα του αρχηγού της ομάδας και βγήκε στον κενό χώρο απέναντι από τον τερματοφύλακα του Μακρυγιάλου, Παπανικολάου (1-0).
Οι φιλοξενούμενοι, του Ζαχαρία Παναγιωτίδη, πάντως, ήταν πιο επιθετικοί από το ξεκίνημα κι έχασαν μοναδικές ευκαιρίες από πλεονεκτική θέση για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που συνεχίστηκε, με μειωμένη ένταση και στη συνέχεια, μέχρι το δεύτερο γκολ της Μηλιάς, με σκόρερ τον Σ. Λαμογιάννη, δέκα λεπτά αργότερα (2-0). Στο γκολ συμμετείχε σχεδόν όλη η ομάδα της Μηλιάς, που άνοιξε σαν βεντάλια, μέχρι η μπάλα να φτάσει στον σκόρερ που πήρε το rebound και με την τρίτη σκόραρε, παρά τις προσπάθειες του τερματοφύλακα, σε μία αποθέωση του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας.
Η επίμαχη φάση του πέναλτι στο «χέρι» του Γ. Ντούρου της Κάτω Μηλιάς, από εκτέλεση κόρνερ, για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, με τη διαιτήτρια του παιχνιδιού να υποδεικνύει τη συνέχισή του, οδήγησε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με το σκορ στο 2-0. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με επίμαχη φάση πέναλτι για τους γηπεδούχους, «σπρώξιμο είναι...» και συνεχείς εναλλαγές φάσεων μπροστά στις δύο εστίες, με τους παίκτες του Μακρυγιάλου, τελικά, να μην καταφέρνουν να αλλάξουν τις ισορροπίες, να πετύχουν ένα γκολ και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Ηighlights:
οι επίμαχες φάσεις offside, «μην κοιμάσαι, κοίτα τη σημαία...», «δεν είναι αυτός ρε...», που οι περισσότερες, «δεν είναι η πιτσιρίκα από εκεί ρε...», όλως παραδόξως, καταγράφονται από την πλευρά της βοηθού, «μας δουλεύετε ρε; άει στον δ@@@, μ@@@, τρία μέτρα πίσω είναι, κοίτα λίγο μες το γήπεδο, (σε επόμενη φάση) «δώσε offside, το ίδιο είναι...», «αυτά γιατί τα φέρατε στο γήπεδο; είναι δυνατόν τα κοριτσάκια αυτά να’ ρθουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα; γ@@@ τον Θεό τώρα» (σ.σ. πιπέρι, είναι και ο πάτερ του χωριού στο γήπεδο...), με την «πληρωμένη» απάντηση, «δεν παίζουν μπάλα, τα @@@ μας θα παίξουν...» (σ.σ. εντάξει, πείτε μας, παρακαλώ, ότι δεν είναι… γραμμένοι σεναριακά οι διάλογοι από πριν;)
το «χτύπημα», εκτός φάσης, ποδοσφαιριστή του Μακρυγιάλου, που πυροδότησε στιγμές έντασης, διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, με τους ανθρώπους του πάγκου των φιλοξενούμενων και τους φιλάθλους της Κάτω Μηλιάς να συμμετέχουν... ισόποσα, «κάτσε κάτω ρε, εσύ τι μιλάς;», «εκτός φάσης κλώτσησε, τι έπρεπε να κάνει;» και τον βοηθό να... προσφέρει την πατρική του προστασία, για τον κατευνασμό των πνευμάτων... (σ.σ. οι δύο πρωταγωνιστές της φάσης δέχτηκαν κίτρινη κάρτα)
οι δύο περιπτώσεις πέναλτι, υπέρ του Μακρυγιάλου, που καταγράφονται και σε stop καρέ, «δε χρειάζεται να βγει αίμα για να είναι πέναλτι...» και η αντίστοιχη της Κάτω Μηλιάς,
οι σκληρές μονομαχίες και οι διαμαρτυρίες για τον πειθαρχικό έλεγχο, «ρέφερι, τι είναι αυτό; δυο φορές είναι, ρέφερι...», με μία ακόμη περίπτωση αυτή του τερματοφύλακα της Κάτω Μηλιάς και το «πιάσιμο» της μπάλας, εκτός περιοχής, μπροστά στα μάτια της βοηθού, να επιφέρει τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων
οι απουσίες των φιλοξενούμενων, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τραυματισμών,
οι απολαυστικές ατάκες, «φοράει και μια πορτοκαλί στολή, σαν μανταρίνι είναι..., ο Διούδης είναι ομορφόπαιδο...», «εσύ γιατί παίζεις μπάλα απορώ...»
Man of the match: και μόνο για το δεύτερο γκολ της Μηλιάς, που δε χορταίνουμε να βλέπουμε, αποδίδουμε τα εύσημα και τον τίτλο σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας,
Yellow card: αστειεύεστε φυσικά...
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: