9 Νοεμβρίου 2021

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2021: Ο Δήμαρχος Κατερίνης στην έκθεση «60 χρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ»

Κώστας Κουκοδήμος: Σε εξέλιξη η προσπάθεια, ώστε να ξαναβρεί ο Πιερικός τη θέση του, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στη ζωή των Κατερινιωτών

Σε εξέλιξη είναι η έκθεση αφιέρωμα στον ποδοσφαιρικό Πιερικό, που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του ιστορικότερου σωματείου της πόλης και είναι ενταγμένη στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης.

Με «όχημα» φωτογραφίες από τα πρώτα βήματα της ιστορίας του έως σήμερα, καθώς και δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, ξετυλίγονται σημαντικές πτυχές της ιστορίας του και αναδεικνύονται πρόσωπα και γεγονότα που καθιέρωσαν τον Πιερικό στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Την έκθεση, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον δημοσιογράφο Περικλή Χατζηγιάννη. «Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στους αγνούς φίλους του Πιερικού, οι οποίοι διέσωσαν αντικείμενα, φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής, διατηρώντας τη μνήμη ζωντανή. Πολλοί ήταν παρόντες σε κάποιες από αυτές τις στιγμές. Μέσα από την έκθεση, γίνεται αντιληπτή η αξία της προσπάθειας που σήμερα είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξαναβρεί ο Πιερικός τη θέση του, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στη ζωή των Κατερινιωτών», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 8 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Στο πρόγραμμα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ συμπεριλαμβάνεται και η «Βραδιά Τιμής» (29/11 – Πνευματικό Κέντρο, συνεδριακή αίθουσα και ώρα 19:00), σε πρόσωπα και φορείς που σημάδεψαν τη διαδρομή του Πιερικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: