16 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις

 

Κώστας Κουκοδήμος: Απόλυτα ρεαλιστική & υλοποιήσιμη πρόταση

Το Τεχνικό Πρόγραμμα μελετών και έργων του Δήμου Κατερίνης, για το έτος 2022, ύψους 15εκ. ευρώ, ενέκρινε χθες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το Τεχνικό Πρόγραμμα ανέρχεται σε14.960.694,60 ευρώ (τα 14 εκ. ευρώ αφορούν έργα και το 900.000 ευρώ περίπου μελέτες), ενώ περιλαμβάνει έργα και παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η αγροτική οικονομία, οι βασικές υποδομές, η κοινωνική μέριμνα.

«Πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση που αποτυπώνεται όχι ως έκθεση ιδεών αλλά ως αναγκαιότητα» σημείωσε στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας
Κουκοδήμος.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος: «Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχιζόμενα έργα, εξοπλισμό για τις υπηρεσίες, αναπλάσεις, πράσινο και άλλες παρεμβάσεις που συγκροτούν ένα απόλυτα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα, αφού κάθε έργο και παρέμβαση που περιλαμβάνεται σε αυτό έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση Στοχεύουμε σε μια ισόρροπη ανάπτυξη, στοχεύουμε στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στην υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους & τα στελέχη του δήμου, της Τεχνικής υπηρεσίας και της Πολεοδομίας, που εργάστηκαν για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Βιώσιμη και φιλική πόλη

«Για εύστοχο σχεδιασμό, αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, ακατάπαυστη προσπάθεια - προσήλωση στους στόχους ουσιαστικής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, τόσο στον αστικό ιστό, στις γειτονιές, όσο και στις τοπικές κοινότητες» έκανε λόγο, στην εισήγησή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης επισημαίνοντας: «Ξεκινούμε επίσης παρεμβάσεις στις πολεοδομικές ενότητες, παρεμβάσεις όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές, με διανοίξεις δρόμων, κατασκευές πεζοδρομίων και επέκταση του δημοτικού φωτισμού. Το όραμά μας, για μια βιώσιμη πόλη, φιλική για τους δημότες και ελκυστική για τους επισκέπτες πραγματοποιείται μέρα με τη μέρα».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Όπως υπογραμμίστηκε, το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα αγροτικής οδοποιίας με χρηματοδότηση 1.800 εκ. ευρώ, εγκεκριμένα έργα μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ενώ ήδη έχουν κατατεθεί 14 προτάσεις με πλήρεις φακέλους και ολοκληρωμένες μελέτες στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: