19 Νοεμβρίου 2021

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης οδηγεί τα αυτοκίνητα στο… γκαράζ – “Κύμα” ακινησίας αναμένεται το 2022



Όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένεται να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους λόγω της ενεργειακής κρίσης που έχει αυξήσει την τιμή της βενζίνης.

Είναι ενδεικτικό ότι το περσινό έτος, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης,132.000 ιδιοκτήτες έθεσαν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους έναντι 84.000 το 2019.

Βέβαια η αύξηση αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι το περσινό έτος ίσχυε για πολλούς εργαζόμενους η τηλεργασία, ενώ ταυτόχρονα τον Μάιο ξεκίνησαν και τα τέλη με τον μήνα.
Φέτος από το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τέλη με τον μήνα να εφαρμοστούν από τον Μάρτιο, εξέλιξη που πιθανόν να οδηγήσει περισσότερους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες και να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας από τον Απρίλιο, καταβάλλοντας τα 9/12 των τελών.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες θα πρέπει να το πράξουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, εκτός και εάν παραταθεί η περίοδος, ως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο.
Με τη διαδικασία της “ηλεκτρονικής ακινησίας” οι κάτοχοι των οχημάτων δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία.

Με ηλεκτρονική αίτηση, η οποία περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: