13 Νοεμβρίου 2021

«Ευαγγελισμός»: Στο 38% οι εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ

«Θέμα χρόνου είναι η κατάσταση στην Αθήνα να γίνει ασφυκτική όσο της Θεσσαλονίκης», προειδοποίησε ο επικουρικός πνευμονολόγος Σταμάτης Τσιπιλής, καθώς στον «Ευαγγελισμό» κλείνει η χθεσινή εφημερία με 75% επιβάρυνση, δηλαδή 20 νέες εισαγωγές, ενώ στη ΜΕΘ δεν απομένουν διαθέσιμες κλίνες.

«Ένας διασωληνωμένος είναι στον όροφο τέσσερις ημέρες σε αναμονή για κρεβάτι Εντατικής. Κατέρρευσαν συνάδελφοι. Χρειάζονται επαναλαμβανόμενα τεστ και στο νοσοκομείο, καθώς οι εμβολιασμένοι συνιστούν το 38% των εισαγωγών και παρουσιάζουν συμπτώματα στο όριο της διασωλήνωσης», πρόσθεσε ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού». Όλα τα παραπάνω αποκάλυψε ο επιμελητής Β', πνευμονολόγος στον «Ευαγγελισμό», Σταμάτης Τσιπιλής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πέρα από τη δραματικότητα της περιγραφής των συνθηκών που επικρατούν σε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτήρια της χώρας, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκάλυψη πως το 38% των εισαγόμενων περιστατικών στην κλινική Covid είναι εμβολιασμένοι ασθενείς.

Η «Ζούγκλα» επιχείρησε να έλθει σε επαφή με τον κ.Τσιπιλή, ο οποίος την Παρασκευή βρισκόταν σε ένα συνέδριο. Ο πνευμονολόγος, μόλις αναφερθήκαμε σε όσα υποστήριξε στην εκπομπή της ΕΡΤ, μας δήλωσε πως «τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν». Αμέσως μετά μας επισήμανε πως το αρμόδιο Σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» «προτίθεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα»

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Σωματείου θα είμαι στη διάθεσή σας για δήλωση ή συνέντευξη», κατέληξε ο γιατρός του «Ευαγγελισμού».

Τίθεται, λοιπόν, ένα βασικό ερώτημα. Όπως προκύπτει τόσο από το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο και από το επίμαχο σημείο του σχετικού βίντεο, ο γιατρός κ. Τσιπιλής όντως υποστήριξε πως το 38% των ασθενών που νοσηλεύονται νοσούν με βαριά συμπτώματα, πνευμονίες κ.λπ. Συμπεραίνουμε, παρακολουθώντας το μαγνητοσκοπημένο υλικό, ότι δεν διαστρεβλώθηκε κανένα στοιχείο εξ όσων υποστήριξε δημόσια και διά ζώσης ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού». Προς τι, λοιπόν, η αναμενόμενη ανακοίνωση του Σωματείου και προς τι αυτή η δήλωση του γιατρού «περί διαστρεβλώσεως»;

Συμπεραίνομε και μάλλον ασφαλώς πως κάποιοι έσπευσαν να ψέξουν τον κ. Τσιπιλή για όσα είπε στην ΕΡΤ και για την εικόνα που περιέγραψε ως προς τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο εν λόγω θεραπευτήριο. Για τον λόγο αυτόν, ο επιμελητής Β' κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» και αναμένει στήριξη από το Σωματείο του. Μόνον που με αυτόν τον τρόπο ούτε λύνονται τα προβλήματα λειτουργίας των ΜΕΘ ούτε θα διασωθεί το ΕΣΥ ούτε και θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Όσον αφορά στον επιστημονικό διάλογο, ας το αφήσουμε καλύτερα. Μετά την Big Farma έχουμε ήδη αρχίσει να μιλάμε για Big Government - και έχει ο Θεός!

Τι ισχυρίζεται ο γιατρός Σταμάτης Τσιπιλής σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας»

Δείτε τι αναφέρει σε προσωπική του ανακοίνωση ο Πνευμονολόγος του Ευαγγελισμού:

«Με αφορμή την απαράδεκτη χρησιμοποίηση μικρού μέρους των δηλώσεων μου αποκομμένου από το συνολικότερο πλαίσιο και κυρίως, το νόημά τους  από μερίδα του αντιεμβολιαστικού χώρου, οφείλω να δηλώσω την ξεκάθαρη αντίθεση μου με τον ανορθολογισμό του ανωτέρω  «κινήματος».

 Ως επιστήμονας – ειδικευμένος γιατρός Πνευμονολόγος εργαζόμενος σε νοσοκομείο πρώτης γραμμής, στο οποίο καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε ασθενείς με COVID έχω ξεκάθαρη θέση υπέρ της καθοριστικής συμβολής του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας γεγονός που αποτυπώνεται και στην δήλωση μου στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα για καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

 Ο στόχος της ανάδειξης της αναγκαιότητας για επιπλέον μέτρα πέραν του εμβολιασμού - όπως της ενίσχυσης του ΕΣΥ, της λήψης μέτρων προστασίας σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός (π.χ ΜΜΜ, χώροι εργασίας) - καθώς και της αναγκαιότητας επίταξης όλων των διαθέσιμων δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία που αφορούσαν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε συγκεκριμένη κλινική, δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως  αμφισβήτηση του κρίσιμου ρόλου του εμβολιασμού, άλλωστε αυτό αποτυπώνεται και στην αναφορά στα ποσοστά των ασθενών που φτάνουν να έχουν κρίσιμη νόσο που χρήζει εισαγωγής στην ΜΕΘ.

Επαναλαμβάνω την θέση μου για αναγκαιότητα καθολικού εμβολιασμού προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας και καλώ για άμεση ανασκευή της διαστρέβλωσης του νοήματος των δηλώσεών μου κάθε υπεύθυνο γι’αυτό, επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματος  μου απέναντι σε όποιον παραποιεί και διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου

Τσιπιλής Σταμάτιος

Επικουρικός Γιατρός στον Ευαγγελισμό

Ειδικότητα Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας»

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: