8 Νοεμβρίου 2021

Απόλλων Ράχης-ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς 4-0 Έκανε τα μήλα... κεράσια η Ράχη! /4η Γ' ΕΠΣ Πιερίας

 του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)


Σε... κεράσια μετέτρεψε τα μήλα ο Απόλλων Ράχης επικρατώντας του ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς στον Λόφο με 4-0, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, ισοβαθμώντας, πλέον, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Ερμή Εξοχής και την Ακαδημία Βατανιακός, σε μια old school αναμέτρηση δύο ομάδων που επιδιώκουν να επανέλθουν με αξιώσεις στον ποδοσφαιρικό ερασιτεχνικό χάρτη του νομού.
Οι γηπεδούχοι, που διατήρησαν το απόλυτο των νικών σε τέσσερα παιχνίδια, ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο, με σκόρερ τον Ν. Καρακούση (1-0), που εκμεταλλεύτηκε αμυντική ολιγωρία των αντιπάλων, μετά από σέντρα του Βαϊτσόπουλου, πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι, μέχρι εκείνο το σημείο αλλά και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, στάθηκαν ανταγωνιστικοί και προσπάθησαν να βγάλουν αντεπιθέσεις, με το δοκάρι στην εστία του Θωμόπουλου να τους στερεί την ισοφάριση, στην πιο χαρακτηριστική στιγμή τους, μαζί με την αντίστοιχη ευκαιρία του Αδάμου (9).
Στην επανάληψη, ο Ν. Καρακούσης, του Απόλλωνα Ράχης πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, με την ομάδα του να έχει την καθολική υπεροχή και να επιδιώκει, με ανάπτυξη από τα άκρα, να πετύχει περισσότερα γκολ. Η ομάδα της Κάτω Μηλιάς, του Στέφανου Ζαλίκα, έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ, καθώς ο Αδάμος (9) αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Ο Πέτρος Καρακούσης («μπράβο ρε παικτούρα δέκα...») διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σε μία επίμαχη φάση με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Highlights:
τα πρώτα δραματικά λεπτά του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Ν. Καρακούση των γηπεδούχων, που ευτυχώς συνήλθε γρήγορα, χωρίς να επιβεβαιώσει τους αρχικούς φόβους για τη δυσκολία αναπνοής («πω, πω, του κόπηκε η ανάσα», «άνοιξε το στόμα και βάλε το δάχτυλο μέσα...») και η επανάσταση του αυτονόητου που συνιστά η ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο, που μπορεί να μη χρειάστηκε τελικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα σώσει ζωές (σ.σ. θερμά συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Πιερίας και στις ομάδες που επέλεξαν, αντί της μη καταβολής των παραβόλων συμμετοχής τους στα Πρωταθλήματα, την καταβολή μέρους τους, με παράλληλη αγορά των δέκα απινιδωτών για τους αγώνες τους, με κάλυψη του επιπρόσθετου κόστους από την ίδια την Ένωση)
οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, στο... πέταλο του Λόφου, σε μία έδρα-καμίνι παρελθόντος χρόνου, όπου έχουμε ζήσει έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, εντός κι εκτός γηπέδου κι έχουμε καταγράψει οπτικοακουστικά (σ.σ. με γηπεδούχους είτε τον Γεωργάκη Ολύμπιο Λόφου είτε τον Απόλλωνα Ράχης, που εξακολουθούν να μοιράζονται την ίδια έδρα)
η απόκρουση του Μυρωτή της Κάτω Μηλιάς σε κεφαλιά του Χ. Κατσαμάγκα (9) από εκτέλεση κόρνερ, στο δεύτερο ημίχρονο,
η απόκρουση του πέναλτι από τον τερματοφύλακα Θωμόπουλο, του Απόλλωνα Ράχης («τόσα χρόνια τερματοφύλακας, δεν ξέρουμε πού να του πούμε να πέσει;»), με το σκορ στο 4-0, σε εκτέλεση του Αδάμου (9), με τον προπονητή του, πάντως, να έχει δώσει εντολή εκτέλεσης σε άλλο ποδοσφαιριστή, γεγονός που προκάλεσε την οικειοθελή αποχώρηση του τελευταίου, χωρίς αλλαγή, αμέσως μετά,
Μan of the match: ο Ν. Καρακούσης (3 γκολ-χατ τρικ), με καταπληκτική συνολικά εμφάνιση...καριέρας, τρεξίματα και ομαδικό πνεύμα και ο τερματοφύλακας Τ. Θωμόπουλος (1 απόκρουση πέναλτι), δικαιούνται τον τίτλο του πολυτιμότερου,
Yellow/Red card: σε όποια γηπεδούχο ερασιτεχνική ομάδα βρεθεί στο παρόν ή στο μέλλον (σ.σ. θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα βρεθεί) να μην έχει ορίσει γιατρό αγώνα (ιατρό, νοσηλευτή ή διασώστη), κατάλληλο επαγγελματία (ή εθελοντή), που να μη γνωρίζει τη χρήση απινιδωτή,
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: