14 Νοεμβρίου 2021

Αυτοκίνητο – 6 πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα

 


Κάποια από τα αντικείμενα αυτά υποχρεούμαστε όλοι να τα έχουμε στο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Εκτός από την τακτική συντήρηση του οχήματος οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να γνωρίζουν στο αυτοκίνητο χρειάζονται και κάποια άλλα πράγματα.

Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να έχει την άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα του οδηγού, την ασφάλεια αλλά και όλους τους τελευταίους ελέγχους που του έχετε κάνει. Σε τυχόν έλεγχο, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να επιδείξετε και την κάρτα ελέγχου καυσαερίων ή την απόδειξη ότι έχετε περάσει ΚΤΕΟ.

Επίσης, κάποια άλλα είναι εξίσου απαραίτητα για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποιες έκτακτες:

Κουτί πρώτων βοηθειών: Μπορεί να χρειαστείτε μια γάζα, λίγο οινόπνευμα ή ένα παυσίπονο. Και η γρήγορη αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας ή ενός τραυματισμού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά!

Γρύλλο και κλειδιά: Εννοείται ότι έχετε οδική βοήθεια και ότι θα αναλάβουν να βάλουν τη ρεζέρβα εάν μείνατε από λάστιχο. Για καλό και για κακό όμως, ο νόμος υποχρεώνει κάθε οδηγό να έχει μαζί του τα απαραίτητα εργαλεία για να αλλάξει λάστιχο μόνος του ή έστω με τη βοήθεια κάποιου άλλου ανθρώπου.

Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός: Επειδή η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα άλλα και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικό να μπορέσετε να ειδοποιήσετε τους οδηγούς που κατευθύνονται προς το ακινητοποιημένο αυτοκίνητό σας για να κόψουν ταχύτητα.

Πυροσβεστήρα: Δεν είναι τυχαίο που ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υποχρεώνει όλους τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Μια μικρή φωτιά εάν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να αποτρέψει μια μεγάλη πυρκαγιά που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ρεζέρβα: Ασφαλώς και θα έχετε μαζί σας ρεζέρβα, όμως είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά ότι είναι φουσκωμένη και σε καλή κατάσταση. Και εάν τη χρειαστείτε, μην παραλείψετε να την αντικαταστήσετε αμέσως μόλις βρείτε βουλκανιζατέρ.

Ιμάντα ρυμούλκησης: Χρήσιμο στην περίπτωση που χρειαστεί να σε τραβήξουν από κάποιο σημείο που έχεις κολλήσει (για παράδειγμα, από την άμμο στην παραλία) καθώς επίσης και στο ενδεχόμενο που το αυτοκίνητο σου έχει σταματήσει να λειτουργεί και δε λέει να πάρεις μπρος αλλά πρέπει να το μετακινήσεις οπωσδήποτε.

 OT

Δεν υπάρχουν σχόλια: