17 Νοεμβρίου 2021

Σοκ στον Βόλο: 70χρονος βίαζε την 8χρονη εγγονή του για δύο ολόκληρα χρόνια


 Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 70χρονο από τον Βόλο που κρίθηκε ένοχος (κατά πλειοψηφία) για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση της 8χρονης εγγονής του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες για δύο χρόνια (σ.σ. σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα μέσα του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016) βίαζε κατ’ εξακολούθηση την εγγονή του (από 8 έως 10 ετών) και κατ’ επανάληψη ενεργούσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο 70χρονος φιλοξενούσε την εγγονή του τα μεσημέρια όταν τελείωνε το σχολείο. «Συγκλονιστήκαμε» ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού, αδυνατώντας να πιστέψει πως βιαστής της κόρης του ήταν ο ίδιος του ο πατέρας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε  ένοχο κατά πλειοψηφία (σ.σ. μειοψήφησε ένας ένορκος) τον 70χρονο και για τις δύο κατηγορίες, ενώ μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, με τον κατηγορούμενο να επιστρέφει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο 70χρονος πρωτόδικα, τον Δεκέμβριο του 2017, είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Καρδίτσας σε κάθειρξη 18 ετών.

 magnesianews.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: