8 Νοεμβρίου 2021

Νέο «μαύρο» ρεκόρ: Πάνω από 7.000 οι νέες μολύνσεις


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η πανδημία του κορονοϊού, με τις σημερινές μολύνσεις Covid-19 να ξεπερνούν τις 7.000 και η χώρα μας να καταγράφει ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ. Την ίδια ώρα, τραγική είναι η εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία, με τα κρεβάτια να εξαντλούνται μετά από κάθε εφημερία.

«Εφιαλτικές» εφημερίες

H έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας προκαλεί ασφυξία στο Σύστημα Υγείας με τις εισαγωγές, να είναι περισσότερες από τα εξιτήρια και τις ΜΕΘ να είναι στα «κόκκινα». Ο προβληματισμός των ειδικών για την κατάσταση είναι μεγάλος με τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Πάτρα να βρίσκονται στα όριά τους, καθώς ο ρυθμός των νοσηλειών έχει αυξηθεί ραγδαία.

Η αυξητική τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας είναι ενδεικτική, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως αναμένεται ένα πολύ δύσκολο δεκαπενθήμερο για τα νοσοκομεία της χώρας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της θνητότητας τόσο ασθενών με covid-19 όσο και ασθενών με άλλα νοσήματα, κρούουν μιλώντας στο Newsbomb.gr, υγειονομικοί από την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Πάτρα.

«Μαύρη Δευτέρα» στο νοσοκομείο του Βόλου

Κραυγή αγωνίας στο Newsbomb.gr από τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών στο Βόλο και διευθυντή της Νευροχειρουργικής, κ. Νίκο Χαυτούρα για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό τις τελευταίες ημέρες. Αποκάλυψε δε πως το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου υπήρξε ένα περιστατικό, στο νοσοκομείο του Βόλου, με μια 70χρονη η οποία αρνιόταν τη διασωλήνωση. Όπως ανέφερε ο κ. Χαυτούρας η ηλικιωμένη έχασε τις αισθήσεις της και έπειτα από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον εισαγγελέα προχώρησαν στην διασωλήνωσή της.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε, «ζούμε μια τραγωδία τις τελευταίες ώρες στο Βόλο. Χάσαμε πέντε συνανθρώπους μας μέσα σε λίγες ώρες. Ο κόσμος θα πεθαίνει έτσι. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Η κατάσταση είναι τραγική. Νοσηλεύονται 110 ασθενείς, στις κλινικές Covid, 10 διασωληνωμένοι με κορονοϊό στη ΜΕΘ πολύ βαριά και άλλοι 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Χρειαζόμαστε και άλλους γιατρούς, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε άλλους ασθενείς. Οι άνθρωποι δεν είναι πράγματα να τους βάζουμε σε ντουλάπια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: