20 Νοεμβρίου 2021

Μαστροποί «φυλάκισαν» και εξέδιδαν γυναίκα σε τρεις οίκους ανοχής στην Αθήνα

 


Σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας κρατούνταν «φυλακισμένη» γυναίκα από τη Μολδαβία, την οποία εξέδιδαν μαστροποί που είχαν υπό τον έλεγχό τους τρεις οίκους ανοχής.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή συνελήφθησαν πέντε άτομα στο κέντρο της Αθήνας: Δύο Πακιστανοί, δύο Έλληνες και μία Ρουμάνα, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία.
Από την έρευνα των αντρών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προέκυψε ότι οι συλληφθέντες απειλούσαν την Μολδαβή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι ελεύθερη μέχρι να αποπληρώσει το χρέος που είχε προς αυτούς. Το υποτιθέμενο «χρέος» ήταν τα χρήματα που είχαν πληρώσει για να τη μεταφέρουν στην Ελλάδα από την πατρίδα της.

Το κύκλωμα αφού έφερε στην Αθήνα την Μολδαβή, στη συνέχεια τη «φυλάκισε» σε διαμέρισμα και άρχισε να την εκδίδει σε τρεις διαφορετικούς οίκους ανοχής. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες εκμεταλλεύονταν ακόμα πέντε γυναίκες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.265 ευρώ, δελτία μεταφοράς κεφαλαίων (εμβάσματα), αυτοκίνητο, 3 κινητά τηλέφωνα.

Στην άτυχη γυναίκα -θύμα εμπορίας ανθρώπων, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται –πέραν των πέντε συλληφθέντων-ακόμα δύο άτομα που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.


 Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: