27 Νοεμβρίου 2021

Νότιο Πήλιο Βολτάροντας με τους Φίλους των Καλντεριμιών

 

Οι Φίλοι των Καλντεριµιών του νότιου Πηλίου είναι ένας σύλλογος, σκοπός του οποίου είναι να διατηρήσει ανοιχτά και να συντηρήσει τα παλιά καλντερίµια και µονοπάτια στο νότιο Πήλιο και να τα σηµατοδοτεί ώστε οι περιπατητές, ντόπιοι και ξένοι, να απολαµβάνουν το περπάτηµα στο όµορφο φυσικό περιβάλλον. Είναι ένα περιβάλλον που είναι ένας σχεδόν µοναδικός συνδυασµός καταπράσινων λόφων και πλαγιών, κρυφών παραλιών, και πάντα µε καταπληκτική θέα στη χερσόνησο του Πηλίου και στα νησιά των Σποράδων.


 «Η θέα στο βουνό µπορεί να είναι υπέροχη κατά τη διάρκεια της ψυχρότερης εποχής του φθινοπώρου, αφού η ζέστη του καλοκαιριού έχει περάσει και τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώµατα, παίρνοντας όμορφες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου. Τα δάση είναι γεµάτα πεύκα, βελανιδιές και καστανιές. Ελαιώνες και οπωρώνες µε αχλαδιές και μηλιές καλύπτουν τις χαµηλότερες πλαγιές, πλατάνια µεγαλώνουν στα πολλά φαράγγια και στις ρεµατιές.


 Τα παλιά καλντερίµια, που διατηρούνται από τους εθελοντές των Φίλων των Καλντεριµιών, µπορούν να σας οδηγήσουν ψηλά στις πλαγιές του Πηλίου και σε πανέµορφα παλιά χωριά, όπως ο Άγιος Γεώργιος και η Βυζίτσα, και περνώντας µέσα από ήσυχα και σκιερά φαράγγια, χωράφια και ελαιώνες, να καταλήξετε πάνω από τον Παγασητικό Κόλπο ή στις όμορφες αµµουδιές και τις βραχώδεις, άγριες ακτές του Αιγαίου κάτω από τη Συκή και τη Ξινόβρυση.

 Ο Οκτώβριος και ο Νοέµβριος είναι υπέροχοι μήνες για να περπατήσετε στα παλιά καλντερίµια και τα µονοπάτια του νότιου Πηλίου. Οι μέρες είναι ακόµα ζεστές και συχνά ηλιόλουστες, µε δροσερές πρωινές ομίχλες να έρχονται από το Αιγαίο.

 .lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: