5 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ, με αφορμή την υλοποίηση της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

 

Η νέα συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ για τις βάσεις προβλέπει την αξιοποίηση της περιοχής του Λιτοχώρου από αμερικανοΝΑΤΟικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξέλιξη άκρως επικίνδυνη για το λαό του Λιτοχώρου και όλης της Πιερίας.



Η αξιοποίηση της περιοχής του Λιτοχώρου στο πιο πάνω πλαίσιο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Στο παρελθόν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί  κυβέρνησης ΝΔ το πεδίο βολής Λιτοχώρου αξιοποιήθηκε ως χώρος κοινών  ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αεροπόρους της  αμερικανικής "Task Force Kronos", όταν επί σειρά ετών εκπαιδεύονταν  Αμερικανοί μακελάρηδες δίπλα από τα σπίτια μας και τα σχολεία των  παιδιών μας.


Σήμερα προορίζουν την αξιοποίηση της περιοχής μας όχι μονάχα ως πεδίο βολής και χώρο εκπαίδευσης, αλλά και ως ορμητήριο ενταγμένο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, από το οποίο θα αποστέλλονται ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, που θα σκορπούν τον θάνατο για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων έναντι των ανταγωνιστών Κίνας και Ρωσίας.

Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία σε καμία περίπτωση  δεν είναι αμυντική ούτε γίνεται για να διασφαλίσει την άμυνα και την  ασφάλεια της χώρας, ίσα - ίσα είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια, που  εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια και καθιστούν την περιοχή
μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις,  σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να εναντιωθεί στην αξιοποίηση της περιοχής  του Λιτοχώρου στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις  βάσεις, να εναντιωθεί συνολικά σε αυτή την επικίνδυνη συμφωνία. Να  σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ελληνικών και των
αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως  πεδίο βολής, καθώς αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της  UNESCO.

Απαιτούμε να επιστρέψουν πίσω οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που  βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων. Να καταργηθούν οι  επιθετικές συμφωνίες που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η  προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενταγμένες στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της  ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και να αποδεσμευτεί η
χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: