8 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου του Έλληνα μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ


 Ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα εργαζομένου σε αλυσίδα fast food, που βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Οι γερμανικές αστυνομικές Αρχές αρνούνται προς το παρόν να δώσουν διευκρινίσεις για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού Έλληνα, αρνούνται στην οικογένεια να δει τη σορό του παιδιού, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν πραγματοποιήθηκε νεκροψία ή όχι. Όλη αυτή η κωλυσιεργία, όπως είναι λογικό, δημιουργεί σοβαρές υποψίες συγκάλυψης των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κ. Ευρώπης του ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, τόσο το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα όσο και οι ζωντανές μαρτυρίες κατά την ώρα της σύλληψής του αποδεικνύουν την ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής βίας από τη γερμανική αστυνομία. Οι μετανάστες γίνονται ανά τακτά διαστήματα αποδέκτες βίαιης και ρατσιστικής αντιμετώπισης των αστυνομικών Αρχών, αλλά και φασιστικών συμμοριών, ενώ εύκολα και γρήγορα "τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί", κατηγορούμενοι για εγκληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια συμπεριφορά. Όσοι διαμαρτύρονται, όσοι αγωνίζονται, όσοι διεκδικούν και αντιδρούν στην πολιτική τους θεωρούνται "εγκληματίες"».

«Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας προωθείται το τελευταίο διάστημα αντιδραστικός νόμος ενάντια στις συναθροίσεις. Η πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων είναι αυτή της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, του αυταρχισμού, του φακελώματος. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός, το χτύπημα και των λαϊκών ελευθεριών που έχουν απομείνει και η δημιουργία υποταγμένων εργαζομένων. Έχουν στόχο τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τον θάνατό του και ενώ έχει μεσολαβήσει η δημοσιοποίηση του βίντεο με την απάνθρωπη στάση της αστυνομίας απέναντι στον Έλληνα μετανάστη, πέντε μέρες αργότερα δεν έχουν καν τοποθετηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση για τις πραγματικές αιτίες και τις συνθήκες του θανάτου του και να καταδικάσει την κτηνώδη μεταχείρισή του. Απαιτούμε να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες θανάτου του νεαρού μετανάστη και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, πραγματοποίησε τηλεφωνικό διάβημα στην πρέσβειρα της Ελλάδας στη Γερμανία», καταλήγει η ανακοίνωση της Τ.Ε. Κ. Ευρώπης του κόμματος.

 ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: