18 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Γιώργο Παπανδρέου

 


Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο συνομίλησε για την πανδημία, την ακρίβεια και την φτώχεια, αλλά και το σημαντικό έργο της Εκκλησίας.

«Αναφερθήκαμε στα μεγάλα θέματα της εποχής και μάλιστα με έναν τρόπο μακριά από αλλότριες σκοπιμότητες που ταλανίζουν πολλές φορές τον δημόσιο διάλογο. Θέματα γύρω από την πανδημία, που έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και που παραπέμπει στο μεγάλο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, το οποίο αποτελεί μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επιπρόσθετα, μίλησε για το σημαντικό φιλανθρωπικό, αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο υπογράμμισε ότι «η φωτισμένη στάση σας έχει δώσει ένα ουσιαστικό παράδειγμα προς την κοινωνία». Τέλος, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε λόγο για τη συνεργασία που είχαν παλαιότερα με τον Γιώργο Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η συζήτησή μας ήταν διευρυμένη. Μιλήσαμε για την πανδημία, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γλασκώβης, την ακρίβεια και τη φτώχεια που απειλεί όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

Επιπλέον, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, εξαιτίας της πανδημίας, το κοινωνικό της έργο και κυρίως την προσφορά και τη διανομή τροφίμων, αλλά και τη λειτουργία των συσσιτίων.

Εξάλλου, ευχήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να είναι υγιής και να αγωνιστεί «τον αγώνα τον καλό και ο Θεός να τον φωτίσει ώστε ο δρόμος του μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά παραγωγικός και δημιουργικός»

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: