9 Νοεμβρίου 2021

Θρίλερ με τον θάνατο Έλληνα στα χέρια Γερμανών αστυνομικών - Παρέμβαση Δένδια

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 24χρονου Έλληνα στο Βούπερταλ της Γερμανίας, ο οποίος πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ομογενής Γιώργος Ζαντιώτης είχε επισκεφθεί την αδερφή του στη Γερμανία. Μετά από μία έξοδό τους σε κλαμπ και ενώ βρίσκονταν σε ταξί, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό μαζί της, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών.

Ο 24χρονος πέθανε στις 2 Νοεμβρίου, ωστόσο, ο θάνατός του έγινε γνωστός πριν από μερικά 24ωρα. Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιστατικό, ωστόσο, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και παρουσιάζει τη βίαιη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μετά την κατακραυγή, οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν ανακοινώσεις που ανέφεραν πως ο θάνατος του 24χρονου επήλθε μετά από καρδιακή ανακοπή, η οποία ήταν αποτέλεσμα συνδυασμού χρήσης ναρκωτικών και υποκείμενου νοσήματος του νεαρού.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, φαίνονται οι αστυνομικοί να κρατούν το 24χρονο και να τον σπρώχνουν με τη βία στο έδαφος, ενώ η αδελφή του, η οποία καταγράφει το περιστατικό, τους φωνάζει με κλάματα να σταματήσουν και να τον αφήσουν.


Τι λένε διπλωματικές πηγές

Αναφορικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: