13 Νοεμβρίου 2021

Νέα απάτη με... αναπάντητη - Πώς κυκλώματα από Ουκρανία και Αλβανία μάς αδειάζουν τους λογαριασμούς


 Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ με αυτή τη μέθοδο.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες πέφτουν στα δίχτυα απατεώνων απαντώντας σε κλήσεις στις οποίες, καλούνται να επενδύσουν σε δήθεν κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προγράμματα.
Οι επιτήδειοι, σκοπό έχουν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Όσοι πέφτουν στην παγίδα βλέπουν τα χρήματα τους να κάνουν «φτερά».

Αν λοιπόν δεχτείτε κλήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός που σας κάλεσε δεν είναι σίγουρα φίλος σας αλλά θέλει να κλέψει χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Τους τελευταίους μήνες, οι τηλεφωνικές κλήσεις με το πρόθεμα 0040 είναι όλο και πιο συχνές σε κινητά αλλά και σταθερά τηλέφωνα πολιτών.

Πρόκειται για κλήσεις στις οποίες απαντώντας, στην άλλη άκρη της γραμμής, σε άπταιστα ή σπαστά ελληνικά, κάποιος προσπαθεί να δελεάσει τα υποψήφια θύματα να επενδύσουν σε εταιρείες που εγγυώνται πολλά κέρδη, μόνο που πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που σκοπό έχουν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, τους οποίους στην συνέχεια ξαφρίζουν.

Ο πυρήνας του κυκλώματος εξαπάτησης εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: