18 Νοεμβρίου 2021

Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας: Δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές προς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας, με βαθιά της λύπη πρέπει να ενημερώσει, όχι μόνο την κοινωνία του τοπικού ποδοσφαίρου άλλα και όλη την κοινωνία της Πιερίας για το συμβάν που έλαβε χώρα στις 13/11/2021 κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Βατανιακός - Θερμαϊκός Κορινού για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της οικίας ΕΠΣ.


Είναι ανεπίτρεπτο από παράγοντα της ομάδας του Βατανιακού, να ακούγονται εκφράσεις κατά του διαιτητή της αναμέτρησης. Να ξεστομίζει ακατανόμαστες εκφράσεις, να βρίζει τα Θεία, σπίτια, μητέρες, οικογένειες και να απειλεί την σωματική ακεραιότητα του διαιτητή, καθώς και την επαγγελματική ιδιότητα του.

Ο ίδιος «κύριος» μετά το πέρας του αγώνα επιτέθηκε φραστικά με παρόμοιες εκφράσεις και στον παρατηρητή διαιτησίας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, κύριο Λέφα Γρηγόριο.

Μέσα στο υβριστικό παραλήρημα του, συνέχισε να βρίζει τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Ευθυμιάδη Δαμιανό, να καταφέρετε εναντίον του πρόεδρο της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, Τόκα Στέργιο, καθώς και τον Συμεωνίδη Ιωάννη και τον δήμαρχο της πόλης, κύριο Κουκοδήμο Κωνσταντίνο.

Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουμε και για την στάση που κράτησε τοπικός αθλητικογράφος και παράγοντας ομάδας, που νομίζει ότι ενημερώνει σωστά και αμερόληπτα, την τοπική, ποδοσφαιρική κοινωνία της Πιερίας. Να ενημερώσει τους αναγνώστες του για τις βρισιές και απειλές που ξεστόμισε εναντίον του διαιτητή μετά το πέρας του αγώνα, χρησιμοποιώντας φράσεις που δεν γίνεται να αναγραφούν δημοσίως καθώς και τις απειλές ότι θα τον σβήσει στο διαδίκτυο.

Όλα τα γεγονότα έχουν καταγράφει στο φύλλο αγώνα καθώς και στις συμπληρωματικές εκθέσεις διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας.

ΚΥΡΙΟΙ. Τέτοιες συμπεριφορές προς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας, δεν θα γίνουν ανεκτές από την Επιτροπή Διαιτησίας.

Η πραγματική αξία και αυτά που πρεσβεύει η διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος δεν συνδράμουν με τα όσα ειπώθηκαν από τους παραπάνω και φανταζόμαστε ιδιαίτερα στην Ακαδημία ποδοσφαίρου η οποία υφίσταται στον ίδιο χώρο.

Κανένας διαιτητής, παρατηρητής διαιτησίας, παράγοντας της Επς και ο Δήμαρχος μας, δεν θα γίνει κολυμπήθρα εξαγνισμού των όποιων λαθών παραγόντων και ποδοσφαιριστών. Συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα ομάδας, δεν γίνεται να κρυφτούν πίσω από την οποιαδήποτε διαιτησία αξιωματούχου αγώνα.

Οι διαιτητές του τοπικού πρωταθλήματος είναι άνθρωποι, οικογενειάρχες, που προσπαθούν να συνεισφέρουν και αυτοί για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Εκτός από την απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων, η επιτροπή διαιτησίας προσανατολίζεται επιφυλάσσεται για ανάλογη κίνηση από την πλευρά της.

Επίσης, θα επιδιώξουμε συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης και με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων της Πιερίας.

ΕΔ/ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: