17 Νοεμβρίου 2021

Ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο


 

Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι οποίοι και θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία. Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Τότε θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Οι φετινοί εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακροβολιστούν αστυνομικοί σε Πανεπιστήμια, κυβερνητικά κτίρια και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων για την αποτροπή καταλήψεων και καταδρομικών επιθέσεων.

Την ίδια ώρα, στον ουρανό της Αττικής θα πετούν ελικόπτερα και drones της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα «σκανάρουν» και θα μεταφέρουν ζωντανά εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Για τα «δύσκολα» αναμένεται να επιστρατευτούν οι γνωστές «Αύρες», τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αναμένεται να βγουν από την αρχή στο κέντρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: