3 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: Γιατί πήραμε τα μέτρα -Θα ζητήσω από όσους το σκέφτονται, να πάνε να εμβολιαστούν


Μήνυμα για τη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου ειδικά σε εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που έχουν συμπληρώσει ήδη έξι μήνες από την τελευταία, έστειλε από τη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μιλώντας σε ημερίδα της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, πως οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν αλλά και ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο με τεστ για να προστατεύονται οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους. Να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της τρίτης δόσης. Γιατί γνωρίζουμε πια ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το 6μηνο να παρουσιάζει ρωγμές. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη δόση που θα ανοίξει για τον πληθυσμό από την Παρασκευή. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε να κάνει τη τρίτη δόση το συντομότερο όποιος έχει συμπληρώσει 6μηνο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως είναι πιο εύκολο για την πολιτεία να πείσει τους εμβολιασμένους να κάνουν την 3η δόση από αυτούς που ακόμα και τώρα αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη ή και απόλυτη άρνηση το εμβόλιο. «Θα ζητήσω και πάλι απ’ αυτούς που το σκέφτονται να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να προλάβουμε και να μειωθεί η πίεση από νοσοκομεία και να ξεφύγουμε επιτέλους από τη περιπέτεια αυτή. Ετσι θα χτίσουμε τελικά ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας με στόχο να μη νοσούν οι πολίτες και να προλαβαίνουν τον κίνδυνο», είπε.

Ο κ. Μητοστάκης απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στα κόμματα και συνολικά τους βουλευτές να ακούσουν με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης και να μη κομματικοποιούν άσκοπα τη μεγάλη εθνική μάχη. « Να μη διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για το τέταρτο κύμα και ακόμα μεγαλύτερη για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τη κοινωνία στη σημασία της πρόληψης που μπορεί να σώσει ζωές», κατέληξε.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: