27 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «πράσινη δίκαιη μετάβαση» φέρνουν στο λαό ανεργία και ενεργειακή φτώχεια


 «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί «απολιγνιτοποίησης» και «πράσινης δίκαιης μετάβασης», όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό.

Επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες, επέλεξε να απαντήσει στο λαό που διαδήλωνε με αστυνομική καταστολή, ΜΑΤ και χημικά» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Το «νέο παραγωγικό μοντέλο» που οραματίζεται για τη Δυτική Μακεδονία είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους» προσθέτει το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του: «Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει να ζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες του. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: