9 Νοεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Αδελφοκτόνοι» οι αντιεμβολιαστές ιερείς


 

Ο Mητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χαρακτήρισε αδελφοκτόνους τους ιερείς και κληρικούς που τάσσονται κατά του εμβολιασμού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κκ. Σεραφείμ τόνισε ότι αυτοί είναι τόσο εγωπαθείς και εγωιστές που δεν καταλαβαίνουν την αλήθεια και ότι δρουν εναντίον του Χριστιανισμού.

“Αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωιστές που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από τον διάβολο από τον Θεό είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη. Μας κυνηγάει και από αριστερά με την αισχροτάτη αθεΐα (…) και από τα δεξιά με τον ζηλωτισμό χωρίς επίγνωση” είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε:

“Όχι, το λέω με στεντόρεια φωνή, δεν έχουν θέση στην Εκκλησία, είναι εκτός του Ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού, και αυτό θα το αποδείξω αυτή στιγμή, αυτό αποδεικνύεται από τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τη λάσπη την οποία απευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. Διότι, όταν λάβουμε υπόψη ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό, την ώρα του θανάτου του, αναζήτησε αιτιολογία, δικαιολογία για τους σταυρωτάς τους ‘μην τους τιμωρείς πατέρα μου γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’ αυτοί οι άνθρωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει Χριστιανισμός. Ο Χριστιανός δεν υβρίζει, δε συκοφαντεί” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Παράλληλα είπε: “Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους. Αυτήν τη στιγμή ζούμε ένα δράμα στη χώρα, ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4- 5 δισ. ανθρώπους στη Γη συκοφαντείται, καθυβρίζεται… Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της τραγικής πανδημίας” είπε ο κκ. Σεραφείμ, που διευκρίνισε πως έχει κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως επίσης και αυτά της γρίπης, του έρπητα ζωστήρα και του πνευμονιόκοκκου, γιατί πολύ απλά, ακούει την επιστήμη και τη λογική.

“Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του”, ξεκαθάρισε.

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Ο φανατικός κλείνει τη μύτη για να μην μυρίσει τον θάνατο γύρω του

Στο Άγιον Όρος τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2 μοναχοί από κορoνοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, 5 μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου κκ. Βαρθολομαίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ότι στο Άγιον Όρος “μυρίζει θάνατος”, που προκάλεσαν αίσθηση, σημείωσε: “Όντως χθες χρησιμοποίησα μια φράση που ήταν πολύ ηχηρή και ακούστηκε έντονα, ότι γύρω μας μυρίζει θάνατος. Η πανδημία δεν πλήττει μόνο το Άγιον Όρος, πλήττει όλη την Ελλάδα, όλο τον κόσμο. Το μυρίζει θάνατος, εννοώ όλο τον κόσμο, μυρίζει γύρω μας θάνατος. Ο φανατικός όταν έχει κλειστά τα αυτιά και τα μάτια και δεν θέλει να δει πέρα από τα δικά του μυθεύματα, το δικό του παραμύθι, τώρα μπαίνει πλέον ένας νέος ορισμός για τον φανατικό, π φανατικός κλείνει τη μύτη του γιατί δεν θέλει να μυρίσει γύρω του τον θάνατο, που μυρίζει τόσο έντονα γύρω μας” υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ανεμβολίαστων στο Άγιον Όρος “γιατί νόσησαν στην προηγούμενη φάση της πανδημίας νόσησαν πολλοί από τους μοναχούς που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν χρειαζόταν να κάνουν το εμβόλιο. Οπότε πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός , σ’ αυτούς που νόσησαν σε κάποιες φάσεις, σε κάποια τμήματα.

Κάποιοι ήθελαν να κάνουν και δεν πρόλαβαν, άλλοι είχαν φόβους και ανησυχίες και είναι και κάποιοι που είναι φανατικοί. Το ποσοστό από τους 1.000 που είναι οι ανεμβολίαστοι περίπου, έχει κατέβει πολύ ο αριθμός των φανατικών. Είναι μικρός ο αριθμός των φανατικών αλλά  δεν χρειάζεται να είναι και μεγάλος ο αριθμός για να γίνει το κακό. Μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή” πρόσθεσε ο ηγούμενος.

“Δυστυχώς είναι το ράσο που κατευθύνει τις ψυχές και είναι μεγαλύτερη η ευθύνη που φέρουν αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρουν τον κόσμο εκμεταλλευόμενοι τις εύλογες για την ανθρώπινη φύση ανησυχίες. Είναι μέσα στην ψυχοσύνθεση οι φόβοι και οι ανησυχίες. Έρχονται αυτοί οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τοπ ράσο, την αμφίεσή τους, την ιδιότητα, το όνομα του Αγιορείτου που “πουλάει” στον κόσμο και εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση παρασύρουν όντως τον κόσμο. Εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση γιατί ζητούν οπαδούς. Τους τρέφει αυτό το πράγμα. Χαίρονται κυριολεκτικά τώρα που επικρατεί αυτή η κατάσταση και διαιωνίζεται τόσο καιρό, είναι κοντά δύο χρόνια τώρα που ταλαιπωρείται ο κόσμος

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: