27 Νοεμβρίου 2021

Η τοποθέτηση της ΕΠΟ για το θέμα Φαν΄τ Σχιπ


 Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν θα συνεχίσει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ανδρών, ήταν η σειρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρτικής Ομοσπονδίας να τοποθετηθεί επίσημα, με ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι επειδή υπήρχε η άνεση του χρόνου ήθελε να σταθμίσει την κατάσταση χωρίς βιασύνη και πίεση ως προς τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας, ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου EURO. Επίσης, απάντησε στον Ολλανδό προπονητή, που είχε σημειώσει πως το όραμά του για το ποδόσφαιρ δεν είναι κοινό με εκείνο της

«Το όραμά μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του "πλάνου Κατάρ"», ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας, που ενημέρωσε πως ξεκινά την αναζήτηση του νέου προπονητή.

Η ανακοίνωση-τοποθέτηση της ΕΠΟ:

«Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να εξετάσει με ψυχραιμία, ευθυκρισία και επαγγελματισμό, χωρίς καμία βιασύνη και έξωθεν πίεση, την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία και τη συνολική οργάνωση της Εθνικής Ομάδας.

Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, στο κρίσιμο αυτό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις υπό το κράτος οποιασδήποτε πίεσης ή διλήμματος, γιατί πολύ απλά θα είναι λανθασμένες. Η Ε.Π.Ο. το επανέλαβε σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που έληξε ο πρόσφατος αγώνας με το Κόσοβο.

Ο κ. Φαν Σχιπ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, πριν τη λήξη του συμβολαίου του, από την Εθνική. Σεβόμαστε την απόφασή του αυτή. Πράγματι, άλλωστε, το όραμά μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του "πλάνου Κατάρ". Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τον κ. Φαν Σχιπ για όσα προσέφερε στην Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, η Ε.Π.Ο. στρέφεται πλέον στην αναζήτηση του νέου προπονητή, χωρίς καμία βιασύνη, μιας και ο στόχος είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής επιλογής και η επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες και στις προκρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

 zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: