1 Νοεμβρίου 2021

Το αυτοκίνητο με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον πλανήτη

 Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έχουν «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Υπάρχει όμως και ένα που επισκιάζει οποιοδήποτε άλλο με έναν πραγματικά ασύλληπτο αριθμό και παρουσία στα ρεκόρ Guinness.



Έχει διανύσει μακράν τα περισσότερα επίσημα χιλιόμετρα από οποιοδήποτε άλλο ΙΧ μη επαγγελματικό όχημα στον κόσμο και φέρει το σήμα της Volvo στο καπό του. Το εκπληκτικό κόκκινο P1800 S που βλέπετε στις οθόνες σας δεν άνηκε σε κάποια διασημότητα ή εταιρεία, αλλά στον Αμερικανό δάσκαλο γυμνασίου Irv Gordon (φωτογραφίες) που το αγόρασε καινούριο και κατάφερε στη διάρκεια της ζωής του να καλύψει με το αγαπημένο του Volvo 5.230.368 χλμ. (3,25 εκατ. μίλια), αρκετά για να πάει και να γυρίσει κάποιος από τη Γη στη Σελήνη 6,8 φορές ή να γυρίσει τον πλανήτη μας περισσότερες από 120 φορές...

Το Volvo P1800 παρουσιάστηκε το 1961 και άλλαξε το σοβαρό και αξιόπιστο πρόσωπο της σουηδικής εταιρείας προσθέτοντας σε αυτό κύρος και φινέτσα. Το σουηδικό coupe, που βασιζόταν στα μηχανικά μέρη του οικογενειακού Amazon, σχεδιάστηκε από τον επίσης Σουηδό Pelle Petterson, υπό την εποπτεία του Pietro Frua, όταν ο πρώτος έκανε την πρακτική του στο διάσημο εκείνη την εποχή στούντιο του Ιταλού σχεδιαστή.

Το Volvo P1800 παρέμεινε στην παραγωγή για 12 χρόνια και η παραγωγή του έφτασε συνολικά τις 39.414 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: