23 Νοεμβρίου 2021

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι στις κλινικές, ενώ στον Βόλο μέσα σε ένα τετραήμερο έχουν σημειωθεί 17 θάνατοι εκτός ΜΕΘ

Για διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία όλης της χώρας, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά λόγω της πανδημίας του κοροναϊπού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι στις κλινικές, ενώ στον Βόλο μέσα σε ένα τετραήμερο έχουν σημειωθεί 17 θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη τραγικότητα της κατάστασης».

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 1/3 των ασθενών είναι με μηχανήματα High Flow. Ενα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow.

«12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν λίγο διασκορπισμένοι στις κλινικές. Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν τους συγκεντρώνουν σε ένα χώρο όπως τα χειρουργεία, ΜΑΦ» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει:

«Ούτως ή άλλως τα τακτικά χειρουργεία τα έκλεισαν. Αν και έλεγαν μέχρι χθες δεν θα κάνουμε μονοθεματικά τα νοσοκομεία. Το σύστημα κοιμάται ήσυχο. Τουλάχιστον θα πεθάνουν διασωληνωμένοι. Τελικά διασωληνώθηκαν τώρα 3 ακόμη στις κλινικές και έγιναν 15».

Νοσοκομείο Βόλου

Από την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, σε ένα τετραήμερο πέθαναν 17. «Όλοι στις κλινικές. Κανένας από τους 17 δεν ήταν τυχερός να βρεθεί σε ΜΕΘ. Μεταξύ αυτών διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πέθανε ένας 51χρονος και μία 56χρονη.

Νίκαια

Στη Νίκαια, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8. «Χθες εφημέρευε και δεν είχε χώρο για εισαγωγή περιστατικών. Τους έδιωχναν σπίτι τους». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

«Εμβολιαστείτε…. Διπλές μάσκες παντού. Όταν αρρωστήσετε από κοροναϊό να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο. Το ζήτημα βέβαια είναι πού θα βρείτε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης να σας παρακολουθεί σπίτι. Πάτε και ξαναπάμε σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εάν δεν περνάνε τα συμπτώματα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: