24 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό κράτος στα σχολεία


 Αιφνιδιάστηκαν οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου στο Κιλκίς όταν, πριν από δύο ημέρες, έλαβαν μια επιστολή-σημείωμα από τον διευθυντή. Τους επισημάνθηκε πως πρέπει να διενεργηθεί ο γνωστός έλεγχος των self tests, το αποτέλεσμα των οποίων θα πρέπει να δηλωθεί στη γνωστή πλατφόρμα ώστε να μπορεί το κάθε παιδί να εισέλθει στο σχολείο. Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό. Όμως, στο σημείωμα προστίθεται και η εξής επισήμανση: «Ειδικά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και της ΣΤ' τάξης θα ελεγχθούν και από την Αστυνομία για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση της τάξης τους».

Δείτε την επίμαχη επιστολή-σημείωμα προς τους γονείς και κηδεμόνες που υπογράφεται από τον διευθυντή Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, από τη Βασιλίτσα.

Μάλλον όσοι έχουν την εντύπωση πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα κάνουν λάθος. Κατά τα φαινόμενα, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου έχει την εντύπωση (ή τον έχει πείσει το Υπουργείο Παιδείας) πως ζει σε ένα κράτος δικτατόρων όπου η αστυνομία ελέγχει τα παιδιά του Δημοτικού ωσάν να μην υπάρχουν δάσκαλοι ή άλλο διοικητικό προσωπικό ή ακόμα και ο ίδιος ο διευθυντής, για να ελέγξουν μερικές δεκάδες μαθητών της πέμπτης και της έκτης τάξης, πριν επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο για να πάνε σε σχολική δραστηριότη

 ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: