17 Νοεμβρίου 2021

Φαράγγι Ασωπού – Ένα σκηνικό μοναδικής φυσικής ομορφιάς στην καρδιά της Οίτης Πώς δημιουργήθηκε το περίφημο Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων

Eνα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία στην Οίτη, συναντάται στο φαράγγι του Ασωπού, με το μεγαλείο της φύσης να κλέβει τις εντυπώσεις και το περίφημο Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων, να προκαλεί δέος και θαυμασμό σε όποιον το αντικρίσει.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σχεδόν, όλοι υποστηρίζουν πως η φύση είναι ο μεγαλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών. Μια ματιά να ρίξει κανείς, ακόμη και τυχαία, σε διάφορα σημεία της χώρας επιβεβαιώνει και με το παραπάνω το αληθές του λόγου. Ένα από τα σημεία, λοιπόν, που αποτελούν «αποδεικτικό στοιχείο» του μεγαλείου της φύσης και το φαράγγι του Ασωπού στην Οίτη, με το περίφημο Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων.

Το διάσημο Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά τόσο των υλικών, όσο και των εργατών που πραγματοποιούνταν με ζώα, οι οποίοι κατασκεύαζαν τη σιδηροδρομική γραμμή Κάτω Τιθορέας- Λιανοκλαδίου, γι’ αυτό και είναι γνωστό ως Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων.

Το φαράγγι είναι γνωστό ήδη από την αρχαιότητα, καθώς στην έξοδό του, στις παρυφές της Οίτης και του Καλλιδρόμου βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια, μία από τις πέντε πόλεις του βασιλείου του Αχιλλέα.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: