8 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επικίνδυνος για την δημόσια υγεία ο κ. Πλεύρης

 Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη στην Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο, ψεύτη και επικίνδυνο, που όσο παραμένει στο υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

   Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αντί να παραληρεί στη Βουλή ο υπουργός του "δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους", κ. Πλεύρης, καλό θα ήταν να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του. Η κ. Γκάγκα παραδέχθηκε, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως "σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό" και πως δεν μας λείπουν οι υποδομές σε ΜΕΘ, αλλά "δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό"».

   Καταλήγοντας, ζητά από τον κ. Πλεύρη «την ώρα που και πάλι δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται και κάποιοι χάνουν τις ζωές τους εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πλεύρης καλό θα ήταν να ζητήσει μια συγγνώμη παρά να κουνάει το δάχτυλο. Να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα, και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: