7 Νοεμβρίου 2021

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα στην Κατερίνη


Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 7/11 με νέα μέτρα. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν self test. Οι εμβολιασμένοι μπαίνουν κανονικά.

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, τα μαγαζιά μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο, από τις 11:00 έως τις 15:00, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης. Παρά τις ελπίδες που έριχναν οι καταστηματάρχες στο Σαββατοκύριακο, τα νέα μέτρα που υποχρεώνουν τους ανεμβολίαστους να μπαίνουν με αρνητικό rapid test στο λιανεμπόριο, δυσκολεύουν τα πράγματα για την οικονομία. Και αυτό γιατί, πλέον, οι ανεμβολίαστοι θα θέλουν ένα κόστος 10 ευρώ έξτρα για κάθε δραστηριότητα. Όσοι εργάζονται δε, θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα.

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα. Στη συνέχεια ακολουθεί η Black Friday στις 26 Νοεμβρίου, η Cyber Monday στις 29 του μήνα, ενώ η προηγούμενη εβδομάδα θα είναι επίσης γεμάτη με προσφορές.

Οι δύο επιπλέον ημερομηνίες που τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι:

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο το Σαββατοκύριακο

Σημειώνεται ότι από το  Σάββατο (6/11) τίθενται σε ισχύ τα κάτωθι μέτρα:

Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας,

Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους,

Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων(πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες,

Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.

Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.


ieidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: