22 Νοεμβρίου 2021

Κουτσούμπας: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, είναι μια ασπιρίνη σε βαρύ νόσημα

 


Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το θέμα των αυξήσεων τιμών, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως πρόκειται για συνένοχους “για τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος” και για συνυπεύθυνους “για τα βάρη που φόρτωσαν και εξακολουθούν να φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων”, που τώρα “αλληλοκατηγορούνται τώρα και παριστάνουν ξανά τους σωτήρες. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ακούμε να αλληλοκατηγορούνται σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνυπεύθυνοι για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού…”, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιρρίπτοντας ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τη “μεγάλη μείωση των μισθών και το πάγωμά τους για μια 10ετία, με την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με τη φοροαφαίμαξη του λαού, με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την “πράσινη μετάβαση” που “χύνει λάδι στη φωτιά των ανατιμήσεων, με την ακρίβεια που οδηγεί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στην ενεργειακή φτώχεια”.

Ο ίδιος σημείωσε πως “τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, είναι κυριολεκτικά μια ασπιρίνη σε βαρύ νόσημα” που σε κάθε περίπτωση θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, “από την άλλη τσέπη”. Πρόκειται για απλά μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα ίδια τα λαϊκά στρώματα, είπε. “Μα καλά, δεν ντρέπεστε;”, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την αύξηση μόλις 2% στον κατώτατο μισθό που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και πως με το νομοθετικό πλαίσιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 30% ο μέσος μισθός και μειώθηκε και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει μόνο 1 στους 10 ανέργους.

“Ως απάντηση σ’ όλα αυτά μπορεί να ξανακούσουμε ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ποδέμος και τους σοσιαλιστές της Πορτογαλίας, θα μετασχηματίσουν φιλολαϊκά την ΕΕ. Μπορεί μάλιστα να βοηθήσει και το ΜΕΡΑ 25 σ’ αυτόν τον πολύ ‘ρεαλιστικό’ στόχο…”, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. “Γι’ αυτό και τα μέτρα που προτείνετε, είναι μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα σε φτωχούς”, πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως “το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει, δεν διορθώνεται και η ανάπτυξή σας παράγει φτώχεια, ανεργία, ακόμα και πολέμους. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στους σύγχρονους αγώνες για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέσα στη Βουλή για την ανακούφιση της εργατικής τάξης, των άλλων εργαζομένων, των λαϊκών δυνάμεων. Προτάσεις, οι οποίες συνάντησαν την αποφασιστική άρνηση των άλλων κομμάτων. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να βγάλει πλέον τα συμπεράσματά του. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Η επίθεση του κεφαλαίου δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους ενωμένοι όλοι μαζί”.

eniks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: