9 Νοεμβρίου 2021

Τον εκλιπόντα δωρητή του Λ.Παπαγεωργίου αποχαιρετά το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

 


Τον δωρητή και ευεργέτη του Λεωνίδα Παπαγεωργίου που απεβίωσε χτες σε ηλικία 89 ετών αποχαιρετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρονται  τα εξής :

“ Τον χαμό του Ευεργέτη του Νοσοκομείου Λεωνίδα Παπαγεωργίου, σε ηλικία 89 ετών, θρηνεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν με μεγάλη θλίψη τον έναν εκ των Δωρητών του, ο οποίος για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, αναγορεύθηκε σε μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη από το Ελληνικό Κράτος και τιμήθηκε με πολυάριθμες διακρίσεις και τίτλους, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο του απένειμε το οφίκιον του άρχοντα Ακτουαρίου. 
Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1932 στη Σιάτιστα, ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες στον χώρο της γουνοποιίας, ως άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία όμως δεν περιορίστηκε στην επιχειρηματική δράση. Μαζί με τον αδελφό του Νίκο σύστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και χάρη στις δωρεές τους κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από τη Φρανκφούρτη, όπου ζούσε, συνέχιζε να προσφέρει στην κοινωνία, δίνοντας με την πορεία και το ήθος του λαμπρό παράδειγμα. Η οικογένεια του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τον αποχαιρετά με οδύνη και ευγνωμοσύνη και εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του”.    ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: