16 Νοεμβρίου 2021

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκίνησε η διαδικασία - «Φύλλα πορείας» για Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία

 Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ίσχυε το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας για όσους ιδιώτες γιατρούς ήθελαν να συνδράμουν εθελοντικά στο ΕΣΥ, στο οποίο ασκείται αφόρητη πίεση.


Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newsbomb.gr, η σχετική διαδικασία θα χρειαστεί περίπου δυο 24ωρα για να ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα έχουν σταλεί στους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας email από το υπ. Υγείας, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπαντούν για ποιες ειδικότητες υπάρχουν. Στη συνέχεια επιλέγονται οι ιδιώτες γιατροί και έπειτα τούς αποστέλλονται τα «φύλλα πορείας».
Βάσει της παραπάνω διαδικασίας οι γιατροί θα παρουσιαστούν στα νοσοκομεία από την Πέμπτη (18/11). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αριθμός των γιατρών που χρειάζονται είναι 100 περίπου, αλλά καθώς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον σχεδόν 20, υπάρχει ανάγκη για 80 ιδιώτες γιατρούς και όσο αυξάνεται η συμμετοχή θα μειώνεται ο συγκεκριμένος αριθμός.
Πού θα πάνε οι επιστρατευμένοι γιατροί

Οι γιατροί που θα επιστρατευτούν θα συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι προς το παρόν στον χάρη η Αττική, της οποίας τα νοσοκομεία δείχνουν απίστευτη αντοχή. Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς είναι σημαντική η συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη, ωστόσο εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μία ισορροπία.


Εν τω μεταξύ κυβερνητικός αξιωματούχος τονίζει στο Newsbomb.gr ότι δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να υπάρξουν νέα μέτρα, καθώς τα ήδη ισχύοντα δείχνουν ότι αποδίδουν, ενώ χρειάζονται κάποιες μέρες ακόμα για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ο ίδιος παράγοντας ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται η διπλή μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς και το μόνο που είναι μέτρο που είναι στο «τραπέζι» είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο.

 Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: