30 Νοεμβρίου 2021

Κατέρρευσε τμήμα της στέγης σχολείου στην Ελασσόνα


Ακόμη ένα περιστατικό κατάρρευσης στέγης σε σχολικό κτίριο έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη Ελασσόνα.
Τα μαθήματα στο 3ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας έγιναν την Τρίτη μέσω Webex όχι όμως λόγω κορονοϊού.

Τμήμα της στέγης του σχολείου κατέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες και η διεύθυνση των μονάδων πήρε την απόφαση να γίνει τηλεκπαίδευση για να μην μπουν στον παραμικρό κίνδυνο τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής.

Οι γονείς πάντως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και παράλληλα οργισμένοι:

«Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα με την κατάρρευση τμήματος της στέγης ήρθε να διαψεύσει την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, πως “όλα είναι έτοιμα” και “λειτουργούν μια χαρά στην εκπαίδευση”, όπως μας διαβεβαίωναν και κατά την διάρκεια της επίσκεψης της υφυπουργού Παιδείας στα σχολεία της Ελασσόνας μετά τον σεισμό της 3ης Μάρτη», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελασσόνας.

Στην ανακοίνωσή της προσθέτει. «Σχολεία χωρίς κανένα έλεγχο για αντισεισμική θωράκιση σε μια περιοχή που πρόσφατα επλήγη από σεισμό, σχολεία με 25άρια τμήματα, χωρίς δασκάλους, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα έλεγχο με τα παιδιά μας απροστάτευτα. Και από την άλλη το κράτος στον προϋπολογισμό του 2022 βρίσκει 7,5 δισ. ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες.

Οι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και την διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας που αφήνουν "γυμνά" από κάθε άποψη τα σχολεία και στην "τύχη" τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να προωθήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την υποβάθμιση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οδηγώντας τα να λειτουργούν με όρους επιχείρησης. Γι’ αυτό, αντί να παίρνει μέτρα για τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών, απειλεί και τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται, καταστέλλει τους αγώνες τους, τους οδηγεί στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: