29 Νοεμβρίου 2021

'ΕΞΥΠΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ'' ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ;


 Πόσο οξύμωρο είναι, δίπλα από το έξυπνο φανάρι τα άτομα με τα άσπρο μπαστούνι να μην βρίσκουν την λωρίδα που κατασκευάστηκε στο πεζοδρόμιο! Και αυτό γιατί η Δημοτική αρχή όταν κατασκεύασε τη λωρίδα, επέτρεψε ή ανέχθηκε, μετά την κατασκευή της την κατάληψη του πεζοδρομίου. Ωστόσο , όχι μόνο στην λωρίδα έγινε κατάληψη, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομίου. Και όλα τα παραπάνω σε ένα πεζοδρόμιο μόλις πλάτους δύο μέτρων σε κεντρικά πολυσύχναστα σημεία.

Μήπως θα έπρεπε να κρύβονται αντί να υπερηφανεύονται για όποιες καινοτόμες παρεμβάσεις κάνουν στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων;

Πρόσφατα δημοσίευσα για τα ατυχήματα σε κατοικημένες περιοχές. Ποια μέριμνα θα ληφθεί; Στο κοντινό ή μακρινό μέλλον θα υλοποιηθούν οι όποιες προτάσεις που έγιναν και αποφάσεις που πάρθηκαν και που ως τώρα έμειναν στα αρχεία ή θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα και αυτές;

Συνεχίζεται η διαγράμμιση εγκληματικών διαβάσεων και η επιπόλαια έως μηδενική σήμανσή τους.

Το γνωρίζετε ότι ΑΜΕΑ δεν είναι μόνο όσων η όραση είναι μειωμένη ή μηδενική. Είναι η τρίτη ηλικία, δυσκίνητα άτομα, γονείς με τα καρότσια των παιδιών τους και κάποιοι ενίοτε και με δίδυμα στο καρότσι κλπ.

Η ασφαλής και ελεύθερη μετακίνηση των πεζών αρχίζει και τελειώνει στα έξυπνα φανάρια; Αν περιηγηθούμε την πόλη μας υπάρχουν πολλά σημεία που παραμένουν επικίνδυνα για τους πεζούς από την πρώτη κατασκευή τους.

Grigoris Passachides

Δεν υπάρχουν σχόλια: