15 Νοεμβρίου 2021

ΕΛ.Π.ΠΙ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ Χ.Κ. & ΟΛΥΜΠΟΣ !


 Την περασμένη Τρίτη βρεθήκαμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου μαζί με δημοσιογράφους από Ρουμανία , φορείς και συλλόγους των Πιερίων καθώς και επιχειρηματίες και εθελοντές . Πολύ όμορφη και εποικοδομητική συνάντηση, με πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον του χιονοδρομικού κέντρου και την εξέλιξη του εναλλακτικού/extreme sports τουρισμού, της ποδηλασίας κ.λ.π. της  ευρύτερης περιοχής…

Αφήνοντας τα Πιέρια Όρη –Κυριακή χθές 14/11- «πεταχτήκαμε» μια βόλτα στην Βορειοδυτική πλευρά του Ολύμπου, αναζητώντας  το «δασικό γλύκισμα-φάρμακο» της εποχής: τα κούμαρα!  Περνώντας μία βόλτα από το εντευκτήριο του Ε.Ο.Σ. Βροντούς  συνεχίσαμε για Πέτρα (Λόκοβη).  Σε υψόμετρο 500μ  και 28χλμ από Κατερίνη,  ακριβώς πάνω από Ψ.Ν.Π.Ο. βρήκαμε το άγνωστο για πολύ κόσμο ,κούμαρο!


Η κουμαριά είναι γνωστή από την αρχαιότητα και αναφέρεται τόσο από τον Διοσκουρίδη όσο και από τον Ιπποκράτη για τις μεταξύ άλλων στυπτικές, αιμοστατικές και άλλες ιδιότητες της. Επίσης είναι πηγή  βιταμίνης C,φυτικών ινών, υδατανθράκων κλπ. Προσοχή στις παρενέργειες: τρώγεται ΜΟΝΟ όταν είναι ώριμο κόκκινο και όχι περισσότερα από 4-5 κάθε φορά!

Οι ασφαλείς  τουριστικές ποδηλατοβόλτες των ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζονται ανελλιπώς περισσότερο από 26 χρόνια. Μπορεί να συμμετέχει ο καθένας  και είναι ΔΩΡΕΑΝ , αρκεί να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις οδηγίες της ομάδας. ΠΛΡ δηλώσεις συμμετοχής : 2351073977.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ , ΕΛ.Π.ΠΙ./Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: