3 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Ομόφωνο «ναι» για χορήγηση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

 


Η συμβουλευτική επιτροπή των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ψήφισε ομοφώνως υπέρ της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν ενδεχομένως ακόμη και από αύριο για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων. Μεγάλο μέρος της συζήτησης εστιάστηκε σε σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο, ιδιαίτερα νεαρών ανδρών.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι πρέπει να υπογράψει τις συστάσεις προτού οι αρχές αρχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο σε παιδιά.

Την περασμένη Παρασκευή ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου για χορήγηση στα παιδιά 5 έως 11 ετών.

Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση δόσης 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer σε μικρά παιδιά. Το αρχικό εμβόλιο που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι 30 μικρογραμμάρια.

Στην αρχή της συνάντησης, η Ουαλένσκι είπε ότι οι νοσηλείες παιδιών αυξήθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κύματος μολύνσεων που προκάλεσε η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Ο κίνδυνος της Covid-19 «είναι πολύ υψηλός και πολύ καταστροφικός για τα παιδιά μας και πολύ υψηλότερος από ό,τι για πολλές άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά», είπε.

Η διευθύντρια των CDC τόνισε ότι το κλείσιμο των σχολείων είχε επιζήμιες κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά.

«Ο εμβολιασμός παιδιών έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει να τα αλλάξουμε όλα αυτά», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: