20 Νοεμβρίου 2021

Pfizer: Υπέγραψε συμφωνία ύψους 5,3 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για το χάπι κατά του κορονοϊού

 


Η Pfizer υπέγραψε συμφωνία αξίας 5,29 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση δέκα εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου της κατά του κορονοϊού αρχής γενομένης από φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας.

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να χορηγηθεί από νωρίς για θεραπεία στο σπίτι βοηθώντας να αποφευχθούν νοσηλείες και θάνατοι από COVID-19, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δήλωσε, δε, πως αναμένει να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2022.

«Αυτή η πολλά υποσχόμενη θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει να επισπευσθεί η έξοδος από αυτή την πανδημία προσφέροντας άλλο ένα εργαλείο που σώζει ζωές για τους ανθρώπους που νοσούν με COVID-19», ανέφερε από την πλευρά του ο Χαβιέ Μπεσέρα, υπουργός Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Τα ευρήματα των μελετών για το χάπι

Η εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το φάρμακο μειώνει κατά 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου των ενηλίκων που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Μάλιστα. τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν πως το φάρμακο της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό από το χάπι της Merck, το molnupiravir, το οποίο έδειξε τον περασμένο μήνα να μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς COVID-19 με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 2,2 δισ. δολαρίων και για δόσεις του φαρμάκου της Merck.

 newsbeast.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: