3 Νοεμβρίου 2021

Χρυσή» κοκαΐνη για… vip: Τα 280.000 ευρώ, ο «μανάβης» και ο «αρχηγός»

 


Αίσθηση προκαλεί ότι εκτός από τα 11 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στο μανάβικο του Πειραιά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των συλληφθέντων και στα κρησφύγετα της οργάνωσης 280.000 ευρώ μετρητά. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι τα κατασχεθέντα χρήματα φανερώνουν την «ευρωστία» και τη «δύναμη πυρός» της εγκληματικής οργάνωσης. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν «χονδρέμποροι» κοκαΐνης και όχι απλοί διακινητές.

Αρχηγός φέρεται 65χρονος Έλληνας, ο οποίος –σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών σε «ντίλερ», που στη συνέχεια «έσπρωχναν» την κοκαΐνη στα στέκια της πόλης. Σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του αρχηγού στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκαν τα 210.000 ευρώ από τα συνολικά 280.000 ευρώ που κατασχέθηκαν, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση κοκαΐνης.
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην Αττική

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Νewsbomb ότι ο 65χρονος αρχηγός δεν ήταν καταχωρημένος στην τράπεζα δεδομένων της Δίωξης Ναρκωτικών με τους σεσημασμένους για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοκαΐνη του κυκλώματος ήταν «υψηλής καθαρότητας» και πωλούνταν τουλάχιστον έναντι 80 ευρώ το γραμμάριο. Δεδομένο θεωρείται από τη Δίωξη Ναρκωτικών ότι η κοκαΐνη προέρχεται από τη λατινική Αμερική.

Ένας 49χρονος μανάβης από τον Πειραιά φέρεται ως υπεύθυνος για τη αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, ένας 63χρονος φέρεται ως υπεύθυνος για την συγκέντρωση και φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι υπόλοιποι τρεις από τους συνολικά έξι συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 11 γραμμαρίων και 280.530 ευρώ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η κοκαΐνη θα πωλούνταν μεταξύ άλλων και σε στέκια… vip της Αθήνας.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στον Πειραιά και στο Χαλάνδρι. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, για την δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης που στη συνέχεια διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ύστερα από εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, αποκαλύφθηκαν οι χώροι απόκρυψης των ναρκωτικών (κατάστημα εμπορίας φρούτων).

Από τη μεθοδολογία δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική τους δομή, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια της προμήθειας, αποθήκευσης (κατάστημα) και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών (χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα οχήματα), καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και χρηματικού ποσού, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της, κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε την διαρκή δράση και την αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: