17 Δεκεμβρίου 2021

Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγόρευσε το γέλιο, τα ψώνια και το αλκοόλ για 11 ημέρες


Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την επέτειο του θανάτου του πρώην ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ-ιλ, και η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν υποχρεώνει τους πολίτες της χώρας να ακολουθήσουν για τις επόμενες 11 ημέρες πολύ αυστηρούς κανόνες ως ένδειξη πένθους.

Σύμφωνα με το Radio Free Asia (RFA), οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ, να πάνε για ψώνια, και να γελάνε κατά τη διάρκεια της περιόδου των 11 ημερών.

Κιμ Γιονγκ-ιλ, Κιμ Γιονγκ Ουν

«Κατά την περίοδο του πένθους, δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, να γελάμε, να κλαίμε ή να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής», ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης Sinuiju. «Στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι που πιάστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες. Τους πήραν και δεν τους είδαν ποτέ ξανά» πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Ακόμα κι αν ένα μέλος της οικογένειας κάποιου πεθάνει κατά την περίοδο του πένθους, δεν επιτρέπεται να κλάψουν δυνατά, ενώ η σορός πρέπει να βγει έξω από το σπίτι μετά το τέλος των 11 ημερών. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να γιορτάσουν ούτε τα γενέθλια τους κατά την περίοδο του πένθους»

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: