8 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κλεάνθης Γρίβας διαδικτυακά την Δευτέρα 13 Δεκ. 2021 στην Σχολή Γονέων Κατερίνης


Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00 ο γνωστός Νευρολόγος Ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας θα μιλήσει διαδικτυακά με θέμα: "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos". Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με το Ράδιο Ενημέρωση 92,2.
Δείτε ζωντανά την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/058zO25Ukws
Ο κ. Γρίβας θα ασχοληθεί με τα κάτωθι ερωτήματα:

Για πρώτη φορά στη διάρκεια της γνωστής Ιστορίας, η ύπαρξη ενός μεταδοτικού νοσήματος προβάλλεται ως λόγος απονέκρωσης της ζωής ολόκληρων κοινωνιών [παρά το γεγονός ότι η θνησιμότητά του υπολείπεται κατά πολύ της θνησιμότητας της γρίπης που μας επισκέπτεται σταθερά κάθε χρόνο].

Είναι δυνατόν να νεκρώνει η παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, με μια πρωτοφανή σε έκταση κινητοποίηση και με μια ανατριχιαστική σε ομοιομορφία επιβολή μέτρων αστυνομικού κράτους, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα μιας επιμέρους ομάδας συμφερόντων από τις πολλές που συγκροτούν το λαβύρινθο του χρηματιστικού κεφαλαίου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της έκρηξης ενός συνήθους «ιού» της (παλαιόθεν γνωστής), ομάδας των κορωναϊών;

Εάν η απάντηση είναι «όχι», τότε εκείνο που διακυβεύεται δεν είναι το συμφέρον μιας επιμέρους ισχυρής κοινωνικής ομάδας, αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο, που άπτεται των αλλαγών στη διεθνή «αρχιτεκτονική της ισχύος». Φυσικά, δεδομένου ότι η Φύση και η Εξουσία δεν ανέχονται το κενό, όταν ένα σύστημα καταρρέει, πρέπει να το διαδεχθεί κάποιο άλλο. Συνεπώς, το ερώτημα έχει τρία σκέλη:

• ΠΟΙΟ σύστημα θα καλύψει το κενό του καταρρεύσαντος συστήματος (τη σημερινή, κατά γενική παραδοχή, χαοτική κατάσταση που επικρατεί;»

• ΜΕ ΠΟΙΑ μεθόδευση θα γίνει η «διαδοχή» του (ας μη ξεχνάμε ότι ο πρόσφατος «πόλεμος διαδοχής» στην αιματηρή περίοδο 1914-1945, στοίχισε στην ανθρωπότητα πάνω από 100 εκατομμύρια νεκρούς).

• ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΘΕΙ η αναμενόμενη (και πιθανώς, ανεξέλεγκτη, οργίλη και βίαιη) αντίδραση, εκείνων που θα θίγονται απ' αυτό. Και, σ’ αυτό το σκέλος του ερωτήματος, παρεμβαίνει, ως γενική πρόβα, η πανταχού παρούσα «μυστηριώδης» απειλή ενός αόρατου ιού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: