7 Δεκεμβρίου 2021

Ακαδημία Βατανιακός 1978-Απόλλων Ράχης 0-1 Στη Ράχη του τίτλου με "Κάτσα"!/

του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)



Στη... Ράχη του τίτλου ανέβηκε ο Απόλλων, μετά την επική εκτός έδρας νίκη του, με 1-0 επί της φιλόδοξης «Ακαδημία Βατανιακός 1978», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και προελαύνει αήττητος στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τους συντοπίτες τους να τους... χρωστάνε, τουλάχιστον, υποδοχή... ηρώων και φωταγώγηση του χωριού από τώρα μέχρι και τα... Χριστούγεννα.
Καθοριστική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού στάθηκε η μη υπόδειξη «πέναλτι» υπέρ του Βατανιακού, σε «ανατροπή», όπως διατείνονται οι γηπεδούχοι, μέσα στην περιοχή, με το σκορ στο 0-0 και τον διαιτητή να υποδεικνύει τη συνέχιση του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Βατανιακού κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και σε τέσσερις, τουλάχιστον, περιπτώσεις έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν από πλεονεκτική θέση, με τον τερματοφύλακα Θωμόπουλο της Ράχης, σε μία από αυτές, να αποκρούει εντυπωσιακά.
Χρυσός σκόρερ του Απόλλωνα Ράχης ήταν ο Κατσαμάγκας, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, στη δεύτερη τελική της ομάδας του στην εστία, με τον ίδιο να είναι ο πρωταγωνιστής και της πρώτης και τον τερματοφύλακα του Βατανιακού, Κωνσταντινίδη, να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Η Ράχη, του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, με την ψυχολογία στα ύψη, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το momentum της αναμέτρησης μ' ένα δεύτερο γκολ και τον Βατανιακό να καλείται να διαχειριστεί την ψυχρολουσία. Η συνέχεια, πάντως, ήταν εξίσου συναρπαστική, με ρυθμό και ένταση, μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους, του Γιώργου Πουτουρίδη, να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και τους ποδοσφαιριστές της Ράχης να αμύνονται σθεναρά με ψυχή και πάθος («όλα πάνω τους πηγαίνουν...»), διεκδικώντας κι ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και η Ράχη κατέκτησε μία μεγαλειώδη νίκη καθώς και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο φετινό της θρίαμβο μέχρι τον... επόμενο.
Ηighlights:
οι φίλαθλοι της Ράχης που πανηγύρισαν με την ψυχή τους το γκολ και τη μεγάλη νίκη στο τέλος, σε μια ονειρική χρονιά, από ένα χωριό του νομού Πιερίας, παράδειγμα προς μίμηση, λίγων εκατοντάδων κατοίκων, χωρίς δικό του γήπεδο (σ.σ. αν δει κανείς τον πάγκο της ομάδας της Ράχης και τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, δύσκολα θα αποφύγει τις συγκρίσεις με ομάδες ακόμα και της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας κι όχι μόνο, που δεν έχουν δεύτερη αλλαγή, γεγονός που από μόνο του είναι εξαιρετικά σημαντικό και άξιο καταγραφής)
οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και οι ατάκες των φιλάθλων, «άντε κορίτσια, να σηκωθεί να μπει μόνος του..., η ξανθιά να μπει μέσα, η ξανθιά...» (σ.σ. το φίλαθλο σχόλιο εμπεριέχει σεξιστική τοποθέτηση, να διαγραφεί παρακαλώ, κύριε πρόεδρε...»),
«ευτυχώς που το πήρε (σ.σ. ο διαιτητής) πάνω του,
οι επίμαχες φάσεις και οι περιπτώσεις οffside, που καταγράφονται on camera,
το παρ’ ολίγον «Γκολ της Χρονιάς» του Ν. Καρακούση (σ.σ. ξαδέρφου του Π. Καρακούση), σχεδόν λίγο έξω από τον... Λόφο, στα τελευταία λεπτά του αγώνα,
Man of the match: το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Ράχης που αγωνίστηκαν και υπερέβαλαν εαυτούς δικαιούνται και με το παραπάνω τον τίτλο, με τον σκόρερ του νικητήριου γκολ, Κατσαμάγκα και τους Ν. Καρακούση και τον τερματοφύλακα Θωμόπουλο, να παίρνουν τα extra credits,
Yellow card: σε εμάς που δε σας έχουμε ζητήσει μέχρι τώρα να μας προτείνετε ιδέες για το βραβείο του, best of all, "Γκολ της χρονιάς" στο Ερασιτεχνικό (Πιερίας) στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου! Η μάχη, άλλωστε, συνεχίζεται αμείωτη και η συμμετοχή όλων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Λεσάι, Μανίκας και Μυρτολάρι, είναι, μέχρι στιγμής πάντως, η πρώτη τριάδα των Τop Guns όλων των πρωταθλημάτων!
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: