30 Δεκεμβρίου 2021

Οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες μάρκες και τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021


Το Consumer Reports για ακόμη μια χρονιά έκανε γνωστά τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Πέρυσι στη κορυφή βρέθηκε η Mazda, ενώ φέτος τα ηνία επέστρεψαν στη Lexus, με την Mazda να βρίσκεται στη 2η θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Toyota, στη τέταρτη η Infiniti, στη πέμπτη η Buick και στην έκτη η Honda. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Subaru, Acura, Nissan και Mini.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε την Lincoln, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Tesla, ακολουθούμενη από τις Jeep, Genesis, Volkswagen και Mercedes-Benz.

Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Alfa Romeo, Dodge, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi και Polestar επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Κυριαρχία ιαπωνικών εταιριών

8 από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες ήταν ιαπωνικές, η μία ήταν αμερικάνικη και η μια ευρωπαϊκή. Ο μέσος όρος αξιοπιστίας των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν στους 62 πόντους, με τις ευρωπαϊκές να βρίσκονται στη 2η θέση, υστερώντας 18 πόντους, αφού είχαν μέσο όρο αξιοπιστίας 44 πόντους. Οι αμερικάνικες ήταν τελευταίες με μέσο όρο αξιοπιστίας 42 πόντους.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής έρευνας ήταν η βελτίωση της Mini κατά 13 θέσεις, όπως και η άνοδος της Infiniti και της Cadillac κατά 6 θέσεις. Η Ford κέρδισε 5 θέσεις.

Στον αντίποδα, η Ram έχασε 12 θέσεις, η Jeep και η GMC 5 έχασαν 6 θέσεις. με τις Hyundai και BMW να χάνουν από τέσσερις.

Τα σεντάν, hatchback, wagon, coupe και cabrio αυτοκίνητα ήταν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της φετινής έρευνας, με μέσο όρο αξιοπιστίας 57 πόντους. Ακολουθούν τα SUV με 50 πόντους, ενώ τα pickups και τα minivans συγκέντρωσαν 43 πόντους αξιοπιστίας κατά μέσο όρο.

Τα συμπαγή υβριδικά τα πιο αξιόπιστα

Τα συμπαγή υβριδικά και τα plug-in μοντέλα ήταν η κατηγορία με τα πιο αξιόπιστα μοντέλα, έχοντας συνολική αξιοπιστία άνω του μέσου όρου για όλα τα μοντέλα. Ανάμεσά τους συναντάμε τα Toyota Prius και Honda Insight.

Από την άλλη, τα πλήρως ηλεκτρικά SUV είναι η κατηγορία με τον μικρότερο μέσο όρο αξιοπιστίας, με συνολική αξιοπιστία κάτω του μέσου όρου.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: