9 Δεκεμβρίου 2021

Πάνω από 25 εκατ. ευρώ χρωστάνε οι ελληνικές ομάδες σε παίκτες


Τι δείχνει έρευνα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών

Επί χρόνια οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ελλάδα, είτε είναι γηγενείς είτε ξένοι που περνάνε από εδώ, έχουν παράπονα για την οικονομική αφερεγγυότητα των ομάδων. Και είναι δικαιολογημένα παράπονα όπως δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε ο ΠΣΑΠΠ, αφού μόνο την τελευταία 10ετία οι οφειλές των ελληνικών ομάδων προς τους παίκτες ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών να έχει ξοδέψει περισσότερα από 256.000 ευρώ στο ίδιο διάστημα για τη νομική υποστήριξη των παικτών.

Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο είχε θίξει στις 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ» της δημόσιας τηλεόρασης. Τοτε, ο επικεφαλής του ΠΣΑΠΠ είχε κάνει λόγο για οφειλές που κυμαίνονται στα 26-30 εκατ. ευρώ και προφανώς ήξερε τι έλεγε, αφού ο Σύνδεσμος έκανε σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με αυτή, η χειρότερη σεζόν για τους παίκτες ήταν το 2013-14, χρονιά κατά την οποία οι ομάδες δεν κατάλαβαν ποσό που έφτανε στα 10 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί. Και είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει με διάφορους τρόπους το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μέρος των χρημάτων θα μπορούσε να διατεθεί από τον ΠΣΑΠΠ για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι οι περισσότεροι παίκτες που απευθύνθηκαν σε FIFA και FIFPRO, όταν δημιούργησαν από κοινού ένα ταμείο για την παγκόσμια προστασία των μισθών των ποδοσφαιριστών, ήταν από την Ελλάδα, τα λέει όλα για την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

 newsbeast.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: