19 Δεκεμβρίου 2021

Κινητό – Σχεδόν 37 ημέρες τον χρόνο περνάμε μπροστά στην οθόνη


Πρώτοι σε χρήση των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως αναδεικνύονται οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες με σχεδόν 11 ώρες ημερησίως και ακολουθούν οι κάτοικοι της Βραζιλίας, της Κολομβίας και της Νότιας Αφρικής με δέκα ώρες ημερησίως
Το κινητό τηλέφωνο είναι αδιαμφισβήτητα η πιο «πολύτιμη» συσκευή που διαθέτουμε. Εφαρμογές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο, ενημέρωση, όλα περνούν από την οθόνη του κινητού. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση Hootsuite’s Global State of Digital 2021, οι ώρες που περνάμε κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού μας είναι υπερβολικά πολλές.

Στις ηλικίες 16-64 ετών ο μέσος χρήστης περνά 145 λεπτά ημερησίως χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Το 2020 ο αντίστοιχος χρόνος ήταν 142 λεπτά. Αυτό σημαίνει 1,015 λεπτά την εβδομάδα, 4,410 λεπτά τον μήνα και 52,925 λεπτά ετησίως, ή αλλιώς 882 ώρες!
Η πανδημία αύξησε τις ώρες

Η πανδημία όπως είναι αναμενόμενο έχει φέρει αύξηση και μάλιστα κατά πολύ στους μέσους όρους χρήσης των κινητών τηλεφώνων αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι γεγονός που αύξησε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου τόσο για επαγγελματικούς όσο και για λόγους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την έκθεση στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών των κινητών τηλέφωνων ήταν η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube με 23 ώρες κατά μέσο όρο παρακολούθηση μηνιαίως. Ακολουθούν τα social media με το Facebook (19,5 ώρες μηνιαίως), το WhatsApp (19 ώρες και 24 λεπτά μηνιαίως) και το TikTok (13 ώρες και 18 λεπτά μηνιαίως).
Οι πρωταθλητές

Πρώτοι σε χρήση των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως αναδεικνύονται οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες με σχεδόν 11 ώρες ημερησίως και ακολουθούν οι κάτοικοι της Βραζιλίας, της Κολομβίας και της Νότιας Αφρικής με δέκα ώρες ημερησίως.

Οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για να περιοριστεί σε κάποιο βαθμό η χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι να διαγράφονται από το κινητό για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι διάφορες εφαρμογές των social media, η απενεργοποίηση των κάθε είδους ειδοποιήσεων ειδικά αυτές των εφαρμογών και τέλος το να αφήνουμε για λίγο στην άκρη την συσκευή και να κάνουμε άλλα πράγματα μακριά της.
Εφαρμογή δείχνει τις ώρες που περνάμε κοιτάζοντας το κινητό

H εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Sortlist δημιούργησε μια νέα εφαρμογή η οποία δείχνει στον χρήστη της πόσες ώρες περνάει καθημερινά κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν για κάποιον για την χρήση του κινητού του τηλεφώνου θα μπορεί μέσω της εφαρμογής στη συνέχεια να τα συγκρίνει με τα στατιστικά δεδομένα μιας έκθεσης για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο το 2021. in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: