21 Δεκεμβρίου 2021

Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα-Εθνικός Κατερίνης 4-2 "Καταιγίδα στον Όλυμπο" ο Άγιος! VIRAL/Β' Πιερίας


 τoυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterinisport.gr)

«Καταιγίδα στον Όλυμπο» (Αγίου Σπυρίδωνα) χτύπησε τον Εθνικό Κατερίνης, με την τοπική ομάδα να επικρατεί με 4-2 επί του αντιπάλου της, στο ντέρμπι χαμηλών βαθμολογικών πτήσεων αλλά υψηλών viral χαρακτηριστικών, της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι, του Γιώργου Μπουτογιάννη, μπήκαν ψυχωμένα από την αρχή το παιχνιδιού και στο πρώτο εικοσάλεπτο κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, με γκολ των Τσακνάκη και Τσουρέκα (από εκτέλεση φάουλ του Αετού), αντίστοιχα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Αφατζάνη, «πιάσε μπάλα ρε, πιάσε μπάλα...», παρά τις πρώτες επεμβάσεις του, να μένει εκτεθειμένος από την αμυντική του γραμμή σε ισάριθμες περιπτώσεις, «έχει κάνει τρεις επεμβάσεις ο άνθρωπος, οι άλλοι ξύλο θέλουν...» Ο Άγιος Σπυρίδωνας, με την ψυχολογία στα ύψη και συνεχή επιθετικογενή τακτική, πέτυχε και τρίτο γκολ, με ατομική ενέργεια του Τσιούχα, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν. Στην επανάληψη, με τον προπονητή του Εθνικού να αλλάζει δύο από τους αμυντικούς της ομάδας, το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε σημαντικά, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν για τέταρτη φορά, με τον Κουλιανόπουλο, από την άσπρη βούλα. Το πέναλτι υπέδειξε ο διαιτητής, σε μια επίμαχη φάση, με πρωταγωνιστή τον Τσουρέκα και τον Γατσιό. Το γκολ του Βαρνά, στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, αναπτέρωσε το ηθικό των φιλοξενούμενων, που κατάφεραν δέκα λεπτά μετά να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Στύλο, «γυρνάει το ματς, γυρνάει, 0-0 είναι, over 2,5 και άσος...», προϊόν κι αυτό συνδυασμένης και ομαδικής ενέργειας και να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι, «άσο ημίχρονο διπλό τελικό το 'χω, 600 ευρώ...» Οι γηπεδούχοι, διαχειρίστηκαν τον αγώνα σωστά και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, στη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους επτά βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους έντεκα, στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας των τελευταίων χρόνων.
Highlights:
Μετά τη Θύρα... Σβορώνου στον Βατανιακό (σ.σ. το κάναμε ήδη... trend, αν δεν το πήρατε χαμπάρι, ποιος είναι ο επόμενος;), οι νεαροί φίλαθλοι του Εθνικού με καπνογόνα, συνθήματα κι απολαυστικές ατάκες, «πώς χάνουμε απ’ αυτούς ρε;», «μ@@@ την κρατάς (σ.σ. την μπάλα), θα την πάρεις στο σπίτι;», ενίσχυσαν την ομάδα τους, παρά το ατυχές αποτέλεσμα, «δεν είναι σώμα, να μάθουνε μπάλα, ποδοσφαριστές δε θέλουνε να γίνουνε;»
οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων του Εθνικού για τις διαιτητικές αποφάσεις, «τι κάνεις, ρε κοιμισμένε; ρέφερι, δεν είσαι καλά, μία έξοδο έχει το γήπεδο...», «o άλλος είναι σαράντα κιλά και τον ρίχνει κάτω...»
η... ενδοοικογειακή σύγκρουση, με αφορμή την τήρηση του fair play, «γιατί βγάζεις την μπάλα έξω;», «εσύ δε θα μιλάς», με τη... συμμετοχή της κερκίδας, «ήρεμα με τον Μπίλη ρε... έλα να τα πούμε έξω...»,
οι επίμαχες φάσεις «πέναλτι», φάουλ, offside και πειθαρχικού ελέγχου, που καταγράφονται στην κάμερα (συμπεριλαμβανομένης της αντίστοιχης του πέναλτι του Αγίου Σπυρίδωνα και μίας ακόμη περίπτωσης, με πρωταγωνιστή τον Αφατζάνη, με το σκορ στο 4-1),
η επιστροφή του τερματοφύλακα Μπεκιάρη στην ενεργό δράση, με τη φανέλα του Ολύμπου Αγίου Σπυρίδωνα,
οι διαμαρτυρίες των πρωταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή των γηπεδούχων, που δέχτηκε, μεταξύ άλλων και κίτρινη κάρτα, «με το ζόρι μες την περιοχή, ρε παιδιά;»
οι αντιπαραθέσεις ακόμα και για τη θέση του «γιατρού του αγώνα» στο γήπεδο,
οι κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων, που, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, οδήγησαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας κι αποτελεσματικότητας,
Μan of the match: ο Τσουρέκας «σαν σταματημένους τους περνάει...», του Άγιου Σπυρίδωνα, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση (1 γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), με επελάσεις και καταλυτική συμβολή στο δημιουργικό κομμάτι, όντας ένας ποδοσφαιριστής με παραστάσεις άλλων κατηγοριών, πολυτέλεια για τη Β’ κατηγορία, με το σύνολο των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Μπουτογιάννη να συμβάλλει τα μέγιστα σε μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας,
Υellow card: στην... αναβολή, που μας (σας) στέρησε τη δυνατότητα να καταγράψουμε το ντέρμπι της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, Ερμή Εξοχής-Απόλλωνα Ράχης, (σ.σ. πόσα κομμάτια να γίνουμε την ίδια ώρα, δηλαδή;)
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: